Vrijeme održavanja: 01.12.2016.

Objavljeno: 05. 12. 2016. , Ažurirano: 09. 01. 2017.

Austrijski ured za vanjsku trgovinu organizirao je u suradnji s Udruženjem drvno-prerađivačke industrije pri Hrvatskoj gospodarskoj komori te Panonskim drvnim centrom kompetencija i suorganizaciji ŽK Virovitica, u Virovitici, 01. prosinca, gospodarski susret na temu “Poslovnih prilika za investicije u strojeve za industriju drva i namještaja kroz fondove EU“.

Prvi dio međusobnih susreta održan je u organizaciji ŽK Koprivnica u Koprivnici.

Poslovni susret u Virovitici održan je u Panonskom drvnom centru kompetencija gdje su se okupili poslovni ljudi iz drvno-prerađivačkog sektora i predstavnici institucija.

IMAG2512.jpg

Nazočne su na početku pozdravili direktorica Drvnog centra Ivana Filipović, direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Sonja Holocher – Ertl, direktor ŽK Virovitica Milan Vanđura, te ravnateljica Razvojne agencije Vidra Emina Kovač.

Direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija Ivana Filipović upoznala je prisutne poduzetnike s mogućnostima i uslugama koje centar nudi.

U sklopu programa sudionici su obišli Panonski drvni centar koji je opremljen najmodernijom tehnologijom namijenjenoj drvno-prerađivačkom sektoru – inovacijska tvornica, laboratorij za ispitivanje materijala i namještaja, a gdje ih je Ivana Filipović iscrpno upoznala s mogućnostima instalirane opreme i uređaja.

Direktor ŽK Virovitica Milan Vanđura, održao je prezentaciju i upoznao nazočne o osobitostima Virovitičko-podravske županije, te vanjskotrgovinskoj razmjeni Virovitičko-podravske Županije i Austrije, kao i mogućnostima suradnje s austrijskim tvrtkama.

IMAG2509.jpg

Sonja Holocher – Ertl zahvalila je Panonskom drvnom centru kompetencija i ŽK Virovitica na doprinosu uspješnosti međusobnih susreta, te je sa suradnicima u razgovoru s Milanom Vanđurom i suradnicima razmotrena mogućnost nastupa izlagača iz Austrije na 22. Viroexpo 2017, međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati od 24. do 26. veljače 2017. god. u Virovitici, na kojem Austrija sudjeluje od 2007. god., kada je bila i zemlja partner sajma.

Neda Martić, zamjenica ravnateljice Razvojne agencije Vidra, predstavila je aktualne i buduće programe poticaja za nabavu strojeva za drvnu industriju iz strukturnih fondova EU.

IMAG2543.jpg

Na kraju gospodarskog susreta održani su poslovni razgovori hrvatskih drvoprerađivača i proizvođača namještaja s austrijskim proizvođačima strojeva i tehnologija za drvnu industriju B2B-Matchmaking. Cilj samog susreta bio je umrežavanje s poduzetnicima i dionicima u sektoru, kao i transfer tehnologija, odnosno približavanje našim poduzetnicima onih tehnologija koje su dostupne na tržištu i koje je moguće implementirati.