Vrijeme održavanja: 22.02.2018.

Objavljeno: 12. 02. 2018. , Ažurirano: 23. 02. 2018.

U svečanoj dvorani Viro Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici je 22. veljače održan gospodarski forum Republika Albanija – zemlja partner, na kojemu je predstavljena Albanija, zemlja partner ovogodišnjeg sajma Viroexpo.

Moderator je bio direktor HGK – ŽK Virovitica Milan Vanđura koji je uvodno istaknuo da će sudjelovanje Republike Albanije kao zemlje partnera na ovogodišnjem Viroexpu pridonijeti povećanju međusobne vanjskotrgovinske razmjene i gospodarske suradnje u cjelini.

Pozdravne riječi uputili su gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović te Ilir Melo, veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj.

Uz članove poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije, nazočni su bili i predstavnici Veleposlanstva Republike Albanije u Republici Hrvatskoj te predstavnici poslovne zajednice iz Albanije i Hrvatske. Direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i viša stručna suradnica Suzana Kolesarić predstavili su osobitosti gospodarstva Virovitičko-podravske županije i njenu gospodarsku suradnju s Albanijom.

Veleposlanik Melo govorio je kako poslovati s Republikom Albanijom, a primjere dobre prakse naveli su Stjepan Šafran, počasni konzul Republike Albanije u Republici Hrvatskoj, i Adem Zenuni, predstavnik tvrtke Cro team – zastupanje tvrtki.

Nakon gospodarskog foruma, u hotelu Kurija Janković održan je prezentacijsko-degustacijski program zemlje partnera, na kojem su uvodno govorili župan Virovitičko-podravske županije i predsjednik Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i veleposlanik Melo.

Prikazan je i film o Albaniji, a tradicionalne albanske melodije izvele su gošće iz Arbanasa, vokalna solistica Dina Bušić i na gitari Melita Ivković.