EEA/Norway Grants B2B poslovni razgovori u okviru Tjedna inovacija u Oslu


Objavljeno: 02. 09. 2022. , Ažurirano: 05. 09. 2022.


Innovation Norway u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom poziva zainteresirane gospodarstvenike da prijave sudjelovanje na hibridnim EEA/Norway Grants B2B poslovnim razgovorima (EEA/Norway Grants Networking Event), koji će se održati u utorak, 27. rujna 2022. godine, u okviru Tjedna inovacija u Oslu (Oslo Innovation Week – OIW). 

Događanje je prilika na kojoj možete izravno komunicirati s vrhunskim stručnjacima i istražiteljima iz vašeg područja djelovanja ili poslovnog interesa, potencijalnim investitorima i drugim zainteresiranim stranama, ali i dogovoriti suradnju za vaše buduće projekte.   

Ciljna skupina za sudjelovanje na B2B poslovnim razgovorima jesu start-up poduzetnici iz područja zelene industrije i plavog rasta, čiji je poslovanje u razvoju. To su poduzeća koja posluju minimalno jednu do pet godina. Aplicirati mogu i druga poduzeća, neovisno o datumu registracije, ukoliko imaju dobru poslovnu ideju te su za realizaciju iste u potrazi za poslovnim partnerom iz Norveške i namjeravaju aplicirati za bespovratna sredstva unutar Trećeg poziva poslovnog programa Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv u okviru poslovnog programa Business Development and Innovation Croatia, financiranog sredstvima Norveške darovnice bit će objavljen u listopadu/studenome 2022, a više detalja o Pozivu možete pronaći ovdje.

Za sudjelovanje na događaju, potrebno je registrirati se putem poveznice.

Na platformi su dostupni profili registriranih sudionika, s kojima možete izravno dogovoriti B2B sastanak, i to uživo u Oslu, on-line ili na jedan i drugi način. Kako biste kreirali interes za svoju tvrtku ili ideju, možete na profil dodati video materijal, poveznice, slike i druge materijale.

Na B2B poslovnim razgovorima osim norveških će sudjelovati i tvrtke iz Bugarske, Grčke Latvija, Poljske i Rumunjske.   

Sveukupno 18 poduzeća iz zemalja sudionica biti će odabrano za “pitching”, odnosno kratko, trominutno predstavljanje svoje poslovno ideje– po tri iz svake zemlje. Od ponuđenih, za „pitching“ biti će izabrane najbolje ideje. Pitching će se provesti uživo, a dozvoljeno je korištenje audio i vizualnih materijala.

Financijska potpora za putovanje u Oslo

Zainteresirani poslovni subjekti iz ciljne skupine mogu aplicirati za financijsku potporu za put u Oslo (prihvatljivi su troškovi prijevoza i smještaja). Iznos potpore ograničen je na 1.500 Eur po poslovnom subjektu (moguće je prijaviti maksimalno dva sudionika po poslovnom subjektu).

Za hrvatska poduzeća krajnji rok za prijavu sudjelovanja na B2B poslovnim razgovorima i financijsku potporu za putovanje u Oslo je 15. rujna 2022. godine.

Innovation Norway će među tvrtkama registriranim za putovanje na B2B poslovne razgovore u Oslu odabrati deset prijavitelja s najrelevantnijim poslovnim idejama, odnosno idejama koje najbolje udovoljavaju uvjetima predstojećeg poziva za apliciranje za bespovratna sredstva programa Business Development and Innovation Croatia.

Gospodarski subjekti registrirani za neposredno sudjelovanje na događanju u Oslu bit će obaviješteni o statusu njihove prijave do 16. rujna 2022. godine.