Vrijeme održavanja: 09.05.2019.


Održana 147. Tribina ISO Forum Croaticum


Održana je 147. tribina ISO Forum Croaticum: Verifikacija proizvoda za izvoz u zemlje Afrike, Bliskog istoka i Carinske unije Rusije, Bjelorusije i Kazahstana.

Gospodarski subjekti upoznati su s postupcima, standardima i uvjetima za izvoz proizvoda u zemlje Afrike, Bliskog istoka i Carinske unije koju sačinjavaju Rusija, Bjelorusija i Kazahstan. Procjena usklađenosti proizvoda u znatnoj mjeri olakšava izvoz hrvatskih proizvoda na međunarodno tržište, štiti se interes proizvođača, izvoznika, uvoznika i potrošača. Uvoznici imaju koristi od bržeg procesa carinjenja jer su verifikacijske aktivnosti završene prije isporuke, a izvoznici ne riskiraju da njihovi proizvodi budu odbijeni u zemlji uvoza zbog neusklađenosti sa zahtjevima zemlje uvoznice.

Sudionicima su dobili internetsku poveznicu putem koje mogu saznati sve informacije te cijene usluga.

https://www.sgs.com/en/public-sector/product-conformity-assessment-pca

Naglaske navedenih tema iznio je Jasmin Kahrimanović, stručni suradnik u poslovanju industrijskog sektora, sektora za procjenu usklađenosti proizvoda za izvoz u zemlje Bliskog istoka i Afrike te auditor za sustave upravljanja kvalitetom i upravljanja sigurnošću informacija (ISO 9001:2015, ISO 27001:2013) u sklopu organizacije SGS Adriatica.