ŽK Split – Edukacija o navođenju zemlje podrijetla glavnog sastojka hrane


Objavljeno: 08. 05. 2019. , Ažurirano: 16. 05. 2019.


Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede RH, organizira četvrtu u nizu edukacija Primjena zakonodavstva o navođenju zemlje podrijetla ili mjesta podrijetla glavnog sastojka hrane, koja će se održati u petak, 17. svibnja, u 10 sati, u Županijskoj komori Split, na adresi Obala Ante Trumbića 4, Split.

U svibnju 2018. godine objavljena je Provedbena uredba Komisije (EU) 2018/775 o utvrđivanju pravila za primjenu članka 26. stavka 3. Uredbe (EU) br. 1169/2011 Europskog parlamenta i Vijeća o informiranju potrošača o hrani glede pravila o navođenju zemlje podrijetla ili mjesta podrijetla glavnog sastojka hrane, koju možete pronaći na poveznici

Zbog učestalih pitanja subjekata koji posluju s hranom o primjeni Provedbene uredbe Komisije (EU) 2018/775 i novih zahtjeva koji se javljaju zbog primjene Uredbe, HGK u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede za subjekte u poslovanju s hranom i sve zainteresirane organizira edukacije o primjeni Provedbene uredbe.

Predavač: Sanja Kolarić Kravar, načelnica u Upravi za stočarstvo i kvalitetu hrane Ministarstva poljoprivrede RH.

Na edukaciju se možete prijaviti online obrascem u nastavku.

Edukacija je besplatna.