Poslovni subjekti educirani o novim zahtjevima označavanja hrane


Objavljeno: 20. 05. 2019. , Ažurirano: 21. 05. 2019.


U Splitu je, u organizaciji Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo te u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede RH, održana četvrta u nizu edukacija o navođenju zemlje podrijetla glavnog sastojka na hrani. Na edukaciji je sudjelovalo 50-ak predstavnika subjekata u poslovanju s hranom. Edukacija je organizirana zbog novih zahtjeva Provedbene uredbe (EU) br. 2018/775 za označavanje zemlje podrijetla ili mjesta podrijetla glavnog sastojka hrane, na temelju trećeg stavka članka 26. Uredbe (EU) 1169/2011 o informiranju potrošača o hrani.  

Predavanje je održala načelnica Sektora u Ministarstvu poljoprivrede Sanja Kolarić Kravar. Na edukaciji su postavljena pitanja o načinu označavanja zemlje podrijetla glavnog sastojka s aspekta potrošača i subjekata u poslovanju s hranom. Raspravljalo se o načinima označavanja te implikacijama koje će uslijediti nakon novog načina označavanja hrane od 1. travnja 2020. godine.

Održanu prezentaciju možete preuzeti u pratećim dokumentima na ovoj stranici.

Slika u Splitu 1.jpgSanja Kolarić Kravar, načelnica Sektora u Ministarstvu poljoprivrede; Izvor: HGK