Vrijeme održavanja: 03.07.2018. - 04.07.2018.

Objavljeno: 27. 06. 2018. , Ažurirano: 12. 07. 2018.

Drugi sastanak Upravljačkog odbora 4helix+ projekta u kojem sudjeluje HGK – ŽK ZADAR održan je 3. i 4. srpnja u prostorijama portugalskog partnera XXI Dinamic Network u Lisabonu.
Tijekom intenzivnog dvodnevnog sastanka detaljno su se razradile nadolazeće projektne aktivnosti, posebice organizacija treninga (Blue bootcamps), regionalnih infodana i transnacionalnog brokerage događaja u Zadru. Donesene su odluke u vezi s aktivnostima objave poziva za dostavu iskaza interesa za Pružatelje znanja i pripreme Poziva za dodjelu inovacijskih vaučera za tvrtke unutar sektora plave ekonomije. Rasprava je bila usmjerena na definiranje čitavog spektra činjenica povezanih s tim aktivnostima i postavljanje jasnih okvira za početak njihove organizacije i provedbe.
Na sastanku se govorilo i o promotivnoj kampanji koja će cijelo vrijeme pratiti te projektne aktivnosti i događaje radi podizanja svijesti ciljnih skupina projekta o mogućnostima koje projekt nudi. Kampanja će ponajprije biti usredotočena na privlačenje Pružatelja znanja (predstavnika kulturnih i kreativnih industrija te neinstitucionalnih inovacijskih agenata) kako bi se uključili u projekt radi promicanja svoje stručnosti u području "kreativnih inovacija" među malim i srednjim poduzećima iz sektora plave ekonomije. Nakon toga, kampanja će nastojati privući mala i srednja poduzeća iz sektora plave ekonomije, nudeći im priliku da se prijave za inovacijski vaučer u vrijednosti do 10.000 eura, koji će im koristiti da s Pružateljem znanja koji su odabrali realiziraju kreativni inovacijski projekt unutar svoje tvrtke.