Vrijeme održavanja: 29.10.2019. - 30.10.2019.

Objavljeno: 03. 11. 2019. , Ažurirano: 11. 11. 2019.

U bavarskom Regensburgu 29. i 30. listopada održan je drugi radni sastanak partnera na projektu Chain Reactions iz programa INTERREG Central Europe.
Županijska komora Zadar aktivno je sudjelovala u radu upravljačkog odbora gdje su analizirane dosadašnje projektne aktivnosti te je raspravljano o aktivnostima koje su pred partnerima u sljedećem polugodišnjem razdoblju. Sam grad Regensburg i njegov inovacijski centar R-Tech GmbH (partner na projektu), predstavili su dostignuća svojih preko tisuću istraživača u samo desetak godina postojanja inovacijskog centra.

Cilj je osnažiti regionalne ekosustave znanjem i alatima koji pomažu tvrtkama da trajno integriranje procesa inovativnosti lanaca vrijednosti ne ometa njihov održivi rast. Projekt traje tri godine i predviđa implementiranje triple helix partnerstava utemeljenih na inovacijama i rastu u svakoj od ciljanih regija Središnje Europe (njih ukupno sedam) i poboljšanje kapaciteta regionalnih inovacijskih sustava za poticanje industrijskog rasta inovacijom lanca vrijednosti