Drugi partnerski sastanak u okviru projekta AKO – Aktiviraj se i konkuriraj održat će se u HGK – Županijskoj komori Sisak u petak, 7. prosinca, u 10 sati.  

Na sastanku će biti riječi o dosad odrađenim i predstojećim projektnim aktivnostima te dogovoru s IT tvrtkama partnerima (Euroart93 d.o.o., Kreativa studio d.o.o., Fokus infoprojekt d.o.o. i Maracom j.d.o.o.) o stručnom mentorstvu za programere i web-dizajnere, polaznike Algebrinih programa obrazovanja u Sisku.

Cilj je ovoga projekta povećati zapošljivost mladih nezaposlenih osoba do 29 godina s područja Sisačko-moslavačke županije koristeći sveobuhvatan partnerski pristup u podršci njihovu zapošljavanju.

Projekt provodi Područni ured Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje uz podršku partnera: HGK – Županijske komore Sisak, Pučkog otvorenog učilišta Algebra, Područnog ureda Kutina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, udruge IKS te tvrtki Euroart93 d.o.o., Kreativa studio d.o.o., Fokus infoprojekt d.o.o., Maracom d.o.o. i Applied Ceramics d.o.o.

Vrijednost je projekta 812.231,91 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 14 mjeseci, od 14. svibnja ove godine do 13. srpnja iduće godine.