Vrijeme održavanja: 29.05.2019.

Objavljeno: 29. 05. 2019. , Ažurirano: 29. 05. 2019.

U novim prostorima Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije u Krapini župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Krapina Josip Grilec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško i direktor Radija Kaj Drago Gradečak potpisali su 29. svibnja dva sporazuma – jedan o suradnji u organizaciji 27. Zagorskoga gospodarskog zbora u Krapini, a drugi o petogodišnjoj suradnji u organizaciji ZGZ-a za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

Predsjednik HGK – ŽK Krapina Josip Grilec tom je prigodom izjavio da organizatori ujedinjeni, rame uz rame, mogu sve dobro napraviti, pa tako i Zagorski gospodarski zbor.

"Vjerujem da će svaki sljedeći Gospodarski zbor biti za nijansu bolji. Dat ćemo sve od sebe da bude na ponos svima nama. Pripreme teku svojim tokom, a na nama je da ih dobro odradimo"objasnio je Grilec.

Zagorski gospodarski zbor proteklih je godina doživio svojevrstan procvat. Povećanim interesom za sudjelovanjem izlagača iz susjednih država i regija prerastao je u međunarodni sajam, a prostorno se još više približio posjetiteljima, proširivši se izlagačkim programom iz šatora u kućice smještene u obližnji park. Zagorski gospodarski zbor je među trima najjačim gospodarskim zborovima u Hrvatskoj i potpuno je posvećen promociji proizvoda i usluga naših obrtnika i poduzetnika koji rade sjajan posao. Gospodarski rezultati županije u uzlaznoj su putanji od 2013. godine, što organizatore na neki način obvezuje da Zagorski gospodarski zbor bude organiziran na najboljoj mogućoj razini.

Zemlja partner 27. Zagorskoga gospodarskog zbora bit će Savezna Republika Njemačka, a županija partner Varaždinska.