Hrvatska gospodarska komora, predstavnica hrvatskoga gospodarstva sa 166. godina dugom tradicijom djelovanja, obilježava svoju obljetnicu dodjelom nagrada Zlatna kuna hrvatskim tvrtkama za uspješnost u poslovanju i doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva.

Hrvatska gospodarska komora ovom nagradom nagrađuje najuspješnije hrvatske tvrtke, banke i osiguravajuća društva za uspješnost u poslovanju i doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva. Dodjeljuju se i Zlatne kune za najbolji post start-up, inovatorstvo i životno djelo te Priznanje za promicanje gospodarstva.

Hrvatska gospodarska komora kao predstavnica hrvatskoga gospodarstva ističe najbolje primjere, kandidate za vrijedno priznanje Zlatna kuna, u želji da ih nagradi, ali i potakne na održavanje kontinuiteta uspješnosti. Lista nominacija za dodjelu Zlatne kune temelji se na izračunu utvrđenih pokazatelja, a primjereno se vrednuje i ukupni poslovni imidž trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju te doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva u cjelini.

Svečana dodjela nagrada, uz izravni televizijski prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji, održat će se u srijedu, 21. studenoga, u 20 sati u City Plazi Zagreb, na adresi Slavonska avenija 6.