Vrijeme održavanja: 31.01.2019.

''Uloga je HGK poticati razvoj gospodarstva, a kada to možemo raditi suradnjom s obrazovnim sektorom i uključiti mlade, onda je to još vrednije. Upravo je projekt WebStart kojim pomažemo našim mikropoduzetnicima, a studentima otvaramo put u poslovni svijet, sjajan primjer takve suradnje, s kojim ćemo nastaviti i ubuduće te ga nastojati i proširiti'', rekao je na završnoj konferenciji projekta Webstart 31. siječnja u HGK – Županijskoj komori Split njen predsjednik Joze Tomaš.

Projekt WebStart rezultat je suradnje HGK – Županijske komore Split i Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu, koji su ga uspješno proveli četvrti put. 

Projektom se ostvaruje suradnja mikropoduzetnika iz Splitsko-dalmatinske županije sa studentima Odjela, i to tako da studenti kreiraju web-stranice za poduzetnike. Time, nakon Javnog natječaja odabrani mikropoduzetnici imaju mogućnost besplatno dobiti kvalitetnu internetsku stranicu koja predstavlja jedan od prvih koraka u izravnijoj komunikaciji s tržištem i širenju kanala prodaje, a studentima se pruža prilika u praksi upotrijebiti stečeno znanje i suočiti se sa stvarnim potrebama tržišta.

Zadovoljstvo projektom i suradnjom sa splitskom Komorom izrazila je Slađana Brajević sa Sveučilišnog odjela za stručne studije. "Ovaj nam projekt mnogo znači jer predstavlja dodatnu vrijednost obrazovanju naših studenata, a njime ujedno pokušavamo promijeniti trend i percepciju nedovoljne povezanosti obrazovanja s tržištem rada", rekla je Brajević.

Prvo mjesto za svoj rad osvojili su studenti Marko Smoljan i Zoran Tokić za web-stranicu za tvrtku Recon d.o.o., drugo mjesto Lucija Čović za stranicu tvrtke Najbolji prijevoz d.o.o., a treće Jakov Magazin za Cyntus d.o.o.

Nagrađene su radove studenti i prezentirali iznijevši svoja iskustva pri izradi stranica i suradnji s poduzetnicima te zahvalivši za ovu značajnu priliku koja može značiti i početak njihove poslovne karijere.