Vrijeme održavanja: 05.12.2017.

Objavljeno: 06. 12. 2017. , Ažurirano: 08. 12. 2017.

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina 5. prosinca najuspješnijim tvrtkama u Krapinsko-zagorskoj županiji u 2016. godini dodijeljene su Zlatne plakete.

Na samom početku svečane sjednice prisutne su, uz predsjednika HGK – ŽK Krapina Josipa Grilca, pozdravili i potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki. Sjednici su prisustvovali i potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Tomica Jurinjak, predstojnica Ureda državne uprave Krapinsko-zagorske županije Silvija Fabijančić Profeta, gradonačelnici i načelnici gradova i općina sjedišta nagrađenih tvrtki, članovi Gospodarskog vijeća, predstavnici institucija, banaka i medija.

 KRAPINA-Dodjela Zlatne plakete-0223.JPG

Vlasta Hubicki, Željko Kolar, Josip Grilec, Ivan Škorić, Tomica Jurinjak; Izvor: HGK – ŽK Krapina; Snimio: Damir Galoić.

Zlatnu plaketu za najuspješnije malo trgovačko društvo u 2016. godini dobila je tvrtka Kamenolom Gorjak d. o. o. iz Gornjeg Jesenja, koja djeluje unutar Lapor grupe. Današnju poslovno-tehnološku opremljenost i kapacitet Kamenolom Gorjak postigao je ulaganjem vlasnika, tvrtke Lapor, u modernizaciju same proizvodnje i pridobivanje tehničko-građevnog kamena. Tvrtka je ostvarila u 2016. godini ukupne prihode od 51,4 milijuna kuna, od čega 19,6 milijuna kuna od prodaje na inozemnim tržištima. U 2016. godini tvrtka je zapošljavala 35 djelatnika.

Od najuspješnijih malih trgovačkih društava za 2016. godinu bili su još nominirani Brenta d. o. o. iz Huma na Sutli i Mikom d. o. o. iz Zlatar Bistrice.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava nagrađena je tvrtka ZMH Horvat d. o. o. iz Konjščine.

ZMH Horvat d. o. o. iz Konjščine djeluje od 1993. godine, a bavi se proizvodnjom, preradom, skladištenjem i distribucijom zamrznute hrane; ponajviše ribe, povrća i njoka. U 2016. godini ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 126,2 milijuna kuna, od čega je 36,6 milijuna kuna ostvareno prodajom na inozemnim tržištima. Tvrtka je u 2016. godini zapošljavala 140 djelatnika.

Od najuspješnijih srednjih trgovačkih društava za 2016. godinu bili su još nominirani Monaris d. o. o. iz Gornje Stubice i Valoviti papir Dunapack d. o. o. iz Zaboka.

U kategoriji velikih trgovačkih društava dobitnica Zlatne plakete je Vetropack Straža d. d. Tvornica stakla iz Huma na Sutli.

Vetropack Straža d. d. jedini je proizvođač staklene ambalaže u Hrvatskoj. Svoje proizvode, raznovrstan asortiman koji obuhvaća standardne i ekskluzivne oblike boca i staklenki u bijeloj, zelenoj, smeđoj, olive i cuvee boji, isporučuje proizvođačima hrane i pića u svim državama regije, ali i u drugim europskim zemljama. U tvornici su instalirane tri staklarske peći i 11 proizvodnih linija, s kapacitetom od 260.000 tona ambalažnog stakla godišnje. Uz standard kvalitete ISO 9000:2008, Vetropack Straža ima uveden i FSSC 22000 (standard sigurnosti hrane), čime kupcima jamči visoku kvalitetu procesa i proizvoda. Vetropack Straža posluje prema načelima društveno odgovornog poslovanja, za što je nedavno nagrađena Indexom DOP-a u kategoriji velikih tvrtki. U 2016. godini ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 847,6 milijuna kuna, od čega je 611,1 milijun kuna ostvaren prodajom na inozemnim tržištima. Tvrtka je u 2016. godini zapošljavala 609 djelatnika.

Od najuspješnijih velikih trgovačkih društava za 2016. godinu bili su još nominirani AquafilCRO d. o. o. iz Oroslavja i Jedinstvo Krapina d. o. o. iz Krapine.

Zahvaljujući najboljim poslovnim rezultatima u 2013., 2014. i 2015. godini, Kristalnu plaketu dobila je tvrtka OMCO CROATIA d. o. o. iz Huma na Sutli, koja se bavi proizvodnjom kalupa koji se koriste u proizvodnji staklene ambalaže. Veći dio proizvoda, odnosno više od 97 posto, plasira se na inozemna tržišta. Od 1997. godine posluje u sustavu OMCO grupe iz Belgije. Od ulaska tvrtke u OMCO grupu godišnji je rast proizvodnje oko 20 posto. Na tom putu do danas tvrtka zapošljava 704 djelatnika, što je praćeno velikim investiranjima i zapošljavanjem. U 2016. godini ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 513,7 milijuna kuna, od čega su 480,3 milijuna kuna ostvarena prodajom na inozemnim tržištima. Tvrtka je u 2016. godini zapošljavala 601 djelatnika.

Ove je godine Županijska komora Krapina dodijelila još jedno priznanje, Posebno priznanje za očuvanje i promicanje tradicionalnih zagorskih proizvoda tvrtki Mini mljekara Veronika d. o. o. iz Desinića.

Predsjednik ŽK Krapina Josip Grilec uručio je priznanja za 35 godina rada tvrtki Komunalac iz Konjščine i Zelenjak d. o. o. iz Klanjca, za 50 godina rada tvrtki Bravarija Dijaković d. o. o. iz Sv. Križa Začretje i Ribič 1966 d. o. o. iz Velikog Trgovišća, za 55 godina rada tvrtki Birotehnik d. o. o. iz Oroslavja i Komunalno Zabok d. o. o., za 60 godina tvrtki Metalis d. o. o. iz Donje Stubice i TPK Orometal d. d. iz Oroslavja, za 65 godina tvrtki Jedinstvo Krapina d. o. o. iz Krapine i Vodoprivreda – Zagorje d. o. o. iz Klanjca, a za 70 godina tvrtki Trgostil d. d. iz Donje Stubice. 

 KRAPINA-Dodjela Zlatne plakete-0239.JPG

Svečana sjednica Gospodarskog vijeća; Izvor: HGK – ŽK Krapina; Snimio: Damir Galoić