Vrijeme održavanja: 12.10.2021.

Objavljeno: 12. 10. 2021. , Ažurirano: 14. 10. 2021.

U ŽK Bjelovar, 12. listopada održana je Svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj su dodijeljene plakete najuspješnijim trgovačkim društvima na području BBŽ za poslovanje u 2020. g.

U kategoriji malih trgovačkih društva, dobitnik priznanja je tvrtka Crotal d.o.o. iz Bjelovara, osnovana 1992. godine kao zastupnik talijanskih proizvođača građevinske opreme, da bi s vremenom izrasla u jednu od vodećih građevinskih tvrtki u visokogradnji koja je svoje poslovanje proširila i na talijansko tržište.

U kategoriji srednjih trgovačkih društva, dobitnik plakete je tvrtka DI Čazma iz Čazme koja je od 2014. g. članica talijanske Florian grupe, a specijalizirana je za  proizvodnju  podova, izradu lamela za gotovi lakirani pod te proizvodnju masivnog i pločastog namještaja.

U kategoriji velikih trgovačkih društava, priznanje je dobio Čazmatrans Promet d.o.o. iz Čazme, dio Čazmatrans Grupe, najvećeg hrvatskog prijevoznika u putničkome prometu.

Ove godine ŽK Bjelovar dodijelila je i posebno priznanje, kristalnu plaketu i to tvrtki Prima Commerce d.o.o. iz Bjelovara koja je plaketu kao najuspješnije veliko trgovačko društvo dobila već tri puta i to za poslovanje u 2017., 2018. i 2019. g.

Priznanja su dobitnicima uručili predsjednik ŽK Bjelovar, Jakov Ćorić, zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara, Igor Brajdić te Marko Marušić, župan BBŽ.

ŽK Bjelovar je ove godine priznanja najuspješnijem trgovačkim društvima dodijelila 26. godinu zaredom, a prva su uručena 1996. godine kao brončana, srebrna i zlatna medalja za uspješno poslovanje u prethodnoj godini.