Vrijeme održavanja: 12.10.2021.

Objavljeno: 12. 10. 2021. , Ažurirano: 13. 10. 2021.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Vukovar je 12. listopada, na 13. svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća dodijelila plakete "Zlatna kuna" najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije za ostvarene poslovne rezultate u 2020. godini. 

Predsjednica Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković naglasila je važnost prepoznavanja i priznavanja uspjeha u poslovanju. Ovakva priznanja ne samo da prepoznaju dosadašnje uspjehe već potiču i na održavanje kontinuiteta uspješnosti, ali su i poticaj svim ostalima za dodatni trud i zalaganje. 

 

Plaketa "Zlatna kuna" se dodjeljuje prema jedinstvenim kriterijima, ukupno njih 18, koji se izračunavaju na temelju rezultata poslovanja, odnosno financijskih izvješća tvrtki za proteklu godinu. Iz konkurencije se na samom početku isključuju javna, komunalna i poduzeća koja su prethodnu godinu zaključila s gubitkom te poduzeća s manje od 10 zaposlenika. Za sve tvrtke u konkurenciji izračunava se prosječni rang svih pokazatelja, a u uži izbor ulaze tvrtke s najboljim prosječnim rangom u svojoj kategoriji.

Zlatne plakete najuspješnijim poduzećima u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki  uručila je predsjednica Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković. 

U  konkurenciji malih trgovačkih društava za 2020. godinu nominirane su tvrtke:

  • Istraživač Benz d.o.o., Nuštar;
  • Gauss d.o.o., Vukovar;
  • Planum-građenje d.o.o., Vukovar.

Plaketu "Zlatna kuna" u kategoriji malih trgovačkih društava za 2020. godinu dobila je tvrtka Istraživač Benz d.o.o., Nuštar

Istraživač Benz.jpg
Ivana Hojsak (Istraživač Benz) i Vinka Ivanković (ŽK Vukovar); Izvor: HGK.


Tvrtka je osnovana 2015. godine, a glavna joj je djelatnost prodaja naftnih derivata. U ponudi svojih ostalih usluga ističu i punjenje električnih vozila kao i uslugu autopraonice za sve tipove vozila kao i ostali niz asortimana koji zadovoljava potrebe lokalnog stanovništva. Tvrtka Istraživač Benz d.o.o. trenutno zapošljava 23 djelatnika. Iako im je prošla pandemijska godina bila izuzetno izazovna, ali i uspješna, u sljedećoj godini u planu je otvaranje nove benzinske postaje s istom ponudom, ističe Ivana Hojsak, voditeljica nabave i prodaje. 

U kategoriji srednjih trgovačkih društava nominirane su tvrtke:

  • Grad-export d.o.o., Vinkovci;
  • Slavonija-Bošković d.o.o., Cerna;
  • Ruris d.o.o.; Županja.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava za 2020. godinu plaketu "Zlatna kuna" dobila je tvrtka Grad-export d.o.o., Vinkovci

Grad-export.jpg
Mario Šimić (Grad-export) i Vinka Ivanković (ŽK Vukovar); Izvor: HGK.


Tvrtka je osnovana 1992. godine u Vinkovcima, bavi se proizvodnjom dekorativnih ALU, PVC i HPL panela za ulazna vrata. Trenutno zapošljava 183 djelatnika u sedam proizvodnih pogona na površini od 43 tisuće četvornih metara. U prošloj godini bili su primorani na dva mjeseca zaustaviti proizvodnju, no uz poticaje države uspjeli su proći kroz krizu znatno jednostavnije te su u 2021. godini uložili i dodatnih 38 milijuna kuna u nove pogone, opremu i postrojenja te ostvarili povijesni rezultat tvrtke. Direktor Mario Šimić u 2022. godini najavljuje dodatna ulaganja u nove proizvodne hale za povećanje kapaciteta i ubrzanje proizvodnje. 

U kategorije velikih trgovačkih društava nominirane su sljedeće tvrtke:

  • Boso d.o.o., Vinkovci;
  • Same Deutz-Fahr žetelice d.o.o., Županja;
  • Dilj d.o.o., Vinkovci;
  • Drvna industrija Spačva d.d., Vinkovci.

Plaketu za najbolje veliko trgovačko društvo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, tijekom 2020. godine dobila je tvrtka Boso d.o.o. iz Vinkovaca.

IMG_1239.JPG
Ana Stanić (Boso d.o.o.) i Vinka Ivanković (HGK – ŽK Vukovar); Izvor: HGK.


Tvrtka je osnovana 1990. godine u Vinkovcima, bavi se trgovinom robe široke potrošnje te zapošljava oko 1.100 djelatnika, dok cijela grupacija, koja uključuje djelatnosti ugostiteljstva, proizvodnju pekarskih proizvoda i uzgoj životinja, zapošljava oko 1.800 djelatnika. Pandemija je pozitivno utjecala na poslovanje trgovine i proizvodnju pekarskih proizvoda koje bilježe rast od 10%, dok je ugostiteljstvo u padu. Direktor tvrtke Bosiljko Stanić u sljedećoj godini najavljuje uređenje diskonta, proširenje trgovina te otvaranje i okrupnjivanje maloprodajnih lanaca, a ujedno je u planu i dodatno širenje prema zapadu od otprilike 10 objekata godišnje. 

I ove godine HGK – Županijska komora Vukovar dodijelila je priznanja tvrtkama koje u 2021. godini slave značajnije obljetnice kontinuiranog poslovanja (20 i više godina).Tako je za devedeset (90) godina kontinuiranog rada priznanje dobila tvrtka Borovo d.d. iz Vukovara, za šezdeset i pet (65) tvrtka Spačva d.d. iz Vinkovaca te za pedeset (50) godina tvrtka Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. iz Vinkovaca.

Za trideset (30) godina kontinuiranog poslovanja nagrađene su sljedeće tvrtke: Amazona d.o.o. Županja, Autowill d.o.o. Vukovar, Cestorad d.d. Vinkovci, Codelect d.o.o. Vinkovci, Crnov d.o.o. Gunja, Cvjećarstvo d.o.o. Vinkovci, Dezinsekcija d.o.o. Vukovar, Eurco d.d. Vinkovci, I.T. Centar Vukovar d.o.o. Vukovar, Juing d.o.o. Vinkovci, Klopić d.o.o. Gradište, Mistral d.o.o.           Vukovar, Nevkoš d.o.o. Vinkovci, Patričar d.o.o. Županja, Pavlović d.o.o. Županja, Pert d.o.o. Ilok, Pictura d.o.o. Vukovar, Polion d.o.o. Vinkovci, Šimun d.o.o. Vinkovci, Tajči d.o.o. Vinkovci, Vi-pes d.o.o. Vinkovci te tvrtka Zorić d.o.o. Vrbanja.

Za dvadeset (20) godina kontinuiranog poslovanja nagrađene su sljedeće tvrtke: Prvo plinarsko društvo d.o.o. Vukovar, Lapovci-Građenje d.o.o. Vinkovci, Gradite najpovoljnije d.o.o. Vukovar, Vinkovcišped d.o.o. Vinkovci, Lešić projekt d.o.o. Vinkovci, Arhitektonski projektni zavod Vukovar d.o.o. Vukovar. Sama priznanja, zbog epidemioloških uvjeta, biti će tvrtkama uručena naknadno. 

Na kraju sjednice nazočnima se obratila predsjednica Županijske komore Vukovar koja je čestitala i zahvalila se nagrađenima, ali i svim ostalim tvrtkama na njihovom daljnjem naporu, doprinosu i ostvarivanju pozitivnih poslovnih rezultata u ovom teškom i izazovnom razdoblju.