Objavljeno: 13. 10. 2021. , Ažurirano: 13. 10. 2021.

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća održanoj 13. listopada u hotelu Adria Dubrovnik su dodijeljena su priznanja PLAKETA Zlatna kuna 2021. te PRIZNANJE za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinost hrvatskom gospodarstvu.  

ŽK Dubrovnik već 24 godinu dodjeljuje priznanja Plaketa Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima za poslovne rezultate u prethodnoj  poslovnoj  godini, prema ekonomskim kriterijima, a vrednujući i ukupni poslovni ugled trgovačkih društava, utjecaj na razvoj djelatnosti te doprinos gospodarstvu Dubrovačko - neretvanske županije u cjelini.

Plaketom Zlatna kuna za najuspješnije trgovačko društvo nagrađeni su u kategoriji:

  • malo trgovačko društvo ĆOSIĆ GRADNJA d.o.o., Metković (nominirani: ALFA THERM d.o.o. Metković i KEOPS DUBROVNIK d.o.o. Dubrovnik);
  • srednje trgovačko društvo POLJOPROMET d.o.o., Metković (nominirani: BLATO1902 d.d. Blato i HERING d.d. Široki brijeg - podružnica Ploče);
  • veliko trgovačko društvo RADEŽ d.d., Blato (nominirani: PEMO d.o.o. Dubrovnik ). 

 gv. dobitnici i predsjednica.jpg

Radež d.d. Poljopromet d.o.o.,Ćosić gradnja d.o.o. i predsjednica ŽK Dubrovnik ; Izvor: HGK; Snimio: HGK.

Priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu primila je poljoprivredna zadruga PUTNIKOVIĆ za 110 - tu obljetnicu.

Zupanijska komora Zlatna Kuna 13.10.2021..jpg

Vedrana Martinović Trutina, PZ Putniković i Ivan Barbarić , potpredsjednika HGK; Izvor: Libero Portal; Snimio: Libero Portal.

"Kuna ponovno spaja ljude, gospodarstvo i institucije", izjavila je Nikolina Trojić dok je potpredsjednik Barbarić izjavio da su gospodarstvenici svjetionici koji pomažu izaći iz krize i koji  pokazuju kako mukotrpan rad vodi preživljavanju u ovakvim situacijama.

"Godina iza nas je bila teška, ali možda nam je to bilo otrežnjenje da se krenemo pripremati za nešto drugo" rekao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i apostrofirao kako smo mi bili pogođeni najviše korona krizom, s duplo manje prihoda u odnosu na proščle godine i unatoč tome pomogli smo svima, koji je trebalo dok je župan Nikola Dobroslavić rekao da su junaci broj jedan u ovoj krizi bili su zdravstveni djelatnici, a junaci broj dva su gospodarstvenici.

g.v gledateljstvo.jpg

Sudionici i gosti svećane sjednice Gospodrskog vijeće; Izvor: HGK ŽK Dubrovnik; Snimio: HGK.