Vrijeme održavanja: 26.12.2018.

Objavljeno: 27. 11. 2018. , Ažurirano: 04. 12. 2018.

Tvrtka GIRK Kalun d.d. Drniš utemeljena je 1. studenoga 1960. godine pod imenom Kamenolom Drniš kao pravni sljedbenik rudnika boksita Drniš, a 1969. tvrtka mijenja ime u današnje.

GIRK (Građevinska industrija, rudarstvo, kamenarstvo) Kalun d.d. jedna je od rijetkih tvrtki koja se bavi baznom industrijom na području Dalmacije. Tvrtka je u pravnom statusu dioničko društvo, a bavi se proizvodnjom građevnog materijala, vapna i tehničkog kamena.

Davor Antica upoznao je gospodina Piližotu s procedurom dobivanja oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko i natječajem o provedbi postupka dodjele bespovratnih sredstava u 100-postotnom iznosu za troškove rješavanja zahtjeva te trogodišnju naknadu za pravo uporabe znakova kvalitete HGK.

Jelena Zorica predstavila je besplatni Katalog hrvatskih proizvoda i razjasnila proceduru unosa podataka o proizvodima.

Vinko Piližota prepoznao je važnost oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko za svoje proizvode i zahvalio na dobivenim informacijama, te će za vlastiti proizvod, najzastupljenije i najpoznatije građevno vezivo u graditeljstvu – vapno, aplicirati na natječaju za dobivanje znakova kvalitete. Zadovoljan je dosadašnjom suradnjom i informacijama koje kontinuirano dobiva od HGK.

Djelatnici ŽK Šibenik upoznali su predstavnika tvrtke GIRK Kalun d.d. Drniš i s novim projektom HGK – portalom Digitalna komora.

Još jednom se pozivaju sve zainteresirane članice da se registriraju u besplatnom Katalogu, gdje će promovirati svoje proizvode koji su predmet javne nabave, te na Digitalnoj mreži gdje će na jednom mjestu imati objedinjene sve bitne informacije kao što su makroekonomski pokazatelji na razini Hrvatske i pojedinih županija, pregled svih aktivnih poslovnih subjekata te njihovih općih i financijskih pokazatelja, statusa blokada, statistike po djelatnostima i čitavog niza zanimljivih informacija koje će im pomoći u izradi različitih tržišnih analiza i procjene konkurentnosti.