Objavljeno: 30. 04. 2019. , Ažurirano: 30. 04. 2019.

U petak, 26. travnja, viši stručni suradnici Županijske komore Šibenik Jelena Zorica i Davor Antica posjetili su tvrtku Agromaleš d.o.o., gdje su se sastali s predstavnikom tvrtke Antom Malešom.

Tvrtka Agro Maleš bavi se proizvodnjom i prodajom mesa i mesnih proizvoda. U ponudi imaju svježe domaće meso, meso divljači, trajne suhomesnate proizvode te mesne prerađevine. Na gastroodjelu mogu se pronaći pečeni buncek i pilići. Uz meso i mesne proizvode, nude i vrhunske sireve, vino iz vlastite proizvodnje te zdravu hranu.

Cilj je tvrtke proizvodnja i ponuda visokokvalitetnih domaćih proizvoda, kojima postižu zadovoljstvo svojih kupaca.

Davor Antica upoznao je Maleša s procedurom dobivanja oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko i s natječajem o provedbi postupka dodjele bespovratnih sredstava u 100-postotnom iznosu za troškove rješavanja zahtjeva i trogodišnjom naknadom za pravo uporabe znakova kvalitete HGK. Jelena Zorica predstavila je besplatni Katalog hrvatskih proizvoda i razjasnila proceduru unosa podataka o proizvodima.

Maleš je zainteresiran za dobivanje oznake Hrvatska kvaliteta za neke svoje proizvode, poput pancete, pršuta i pečenice, te ih planira prijaviti na natječaj za dobivanje znaka kvalitete.

Djelatnici ŽK Šibenik također su predstavnika tvrtke upoznali i s novim projektom HGK – web-portalom Digitalna komora - Gospodarska mreža na kojemu se Maleš odmah registrirao.

Pozivamo sve zainteresirane poduzetnike koji još uvijek nisu koristili spomenute usluge HGK da se uključe i registriraju klikom na portal Digitalna komora putem kojeg će imati pristup sljedećim pogodnostima: osnovnim podacima poslovnog subjekta, pregledu financijskih pokazatelja, uvidu u analizu poslovanja, statistici po djelatnostima i sl., a uz to će biti u mogućnosti dodavati zaposlenike poslovnom subjektu, raditi razne analitike, statistike i izvještaje tj. dobiti poslovne informacije koje mogu dodatno poboljšati njihovo poslovanje. Projekt će dodatno biti proširen novim pogodnostima, poput ovjere određenih certifikata i pojednostavnjenja javnih ovlasti digitalizacijom.

Napominjemo da imate i mogućnost dodjele znakova kvalitete na hrvatske proizvode koji će ih dodatno promovirati te jamčiti kupcima da je riječ o izvornom i kvalitetnom proizvodu ili usluzi.