Objavljeno: 07. 03. 2019. , Ažurirano: 07. 03. 2019.

Tvrtka Idearium design jest atelier/studio i laboratorij za dizajn proizvoda i interijera.

Kreativci iz Ideariuma osmislili su inovativna odmorišta s ekološkim klupama na šibenskim biciklističkim rutama, uređena u sklopu projekta Uređenja odmorišta na cikloturističkim rutama Zlarin i Brodarica – Jadrtovac – Donje Polje.

Riječ je o multifunkcionalnoj klupi kao dijelu javne infrastrukture, koja je, uz to što je dizajnerski proizvod, brižna prema okolišu zbog sustava navodnjavanja i skupljanja kišnice. Klupa je tako konstruirana da skuplja vodu i odvodi je u rezervoar. Iz rezervoara se, sustavom kap po kap, navodnjava stablo, a na jednom segmentu klupe ugravirana je trilja, popularna igra koju su igrale brojne generacije rođene u prošlom stoljeću. Klupa ima predviđen prostor za odlaganje bicikla, sjedenje, poluležanje te dio koji služi kao stol. Službeni naziv klupe je OK (Odmorište-klupa).

Klupe koje se izrađuju u tamnoj, bijeloj i ekstravagantnijoj tirkiznoj varijanti, na travanjskom su predstavljanju na Milano design weeku privukle veliku pozornost struke.

Studio je dosad dizajnirao i recepcije Raspršenog hotela Šibenik te brojna rješenja za privatne kuće i rezidencije, a trag su ostavili i na tvrđavi Barone, palači Galbiani te šibenskom Muzeju samostana Sv. Lovre. Rade i na projektu revalorizacije tradicijskog spužvarstva otoka Krapnja i okolice.

Jelena Zorica, Davor Antica, Franka Branović.jpg

Jelena Zorica, Davor Antica, Franka Baranović; Izvor: HGK – ŽK Šibenik

Davor Antica upoznao je Franku Baranović s procedurom dobivanja oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko i s natječajem o provođenju postupka dodjele bespovratnih sredstava u 100-postotnom iznosu za troškove rješavanja zahtjeva i trogodišnju naknadu za pravo uporabe Znakova kvalitete HGK. Jelena Zorica predstavila je besplatni Katalog hrvatskih proizvoda i objasnila proceduru unosa podataka o proizvodima.

Franka Baranović prepoznala je mogućnost i važnost dobivanja oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko za svoje proizvode, te će aplicirati na natječaj za dobivanje znaka kvalitete.

Djelatnici ŽK Šibenik upoznali su dizajnericu i s novim projektom HGK – web-portalom Digitalna komora - Gospodarska mreža za koje je također izrazila izrazito zanimanje.