Vrijeme održavanja: 27.01.2020. - 31.01.2020.

Sajam graditeljstva DACH+HOLZ 2020 u Stuttgartu

Sektor za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo HGK organizirao je posjet hrvatskih tvrtki jednom od najvećih i najposjećenijih sajmova graditeljstva u Europi Dach+Holz u Stuttgartu.

Na sajmu koji se održava od 27. do 31. siječnja izlaže više od 500 tvrtki na 45.000 četvornih metara a očekuje se oko 50.000 posjetitelja.

U izaslanstvu HGK na sajmu sudjeluje 16 hrvatskih tvrtki s područja graditeljstva i arhitekture: Stina Šibenik d.o.o., Čolić d.o.o., Safundžić elektrika i građenje d.o.o., Stas d.o.o., Sunce projekt d.o.o., Tecno domus j.d.o.o., Za-grad-rad d.o.o., BAB d.o.o., Jadrankamen Kaštela d.o.o., Temporar d.o.o., Lizat d.o.o., Ort projekt d.o.o., Ergović građenje d.o.o., Runit d.o.o., Limmont d.o.o. i Expert d.o.o.

Dach&Holz, 860x550.jpg
Predstavnici delegacije kod štanda tvrtke Lima d.o.o.; Izvor: HGK.


Delegaciju Hrvatske gospodarske komore ugostio je predsjednik Uprave sajma DACH+HOLZ Dieter Dohr te je uoči njihova posjeta sajmu tvrtkama najavio program i sajamske aktivnosti te im je zahvalio na dolasku. Ovogodišnji DACH+HOLZ stavlja posebne naglaske na trendove u drvenoj gradnji visokih građevina. Posebno su zastupljeni alati i strojevi za obradu drvnih i metalnih konstrukcija, a pažnju privlače i specijalizirani događaji za arhitekte i dizajnere.

Od hrvatskih tvrtki Lima d.o.o. (proizvodnja strojeva za obradu lima) iz Kamanja (Karlovačka županija) izlaže na sajmu DACH+HOLZ 2020. Predstavnici delegacije i HGK posjetili su štand tvrtke Lima d.o.o. Predstavnici tvrtke zadovoljni su ostvarenim rezultatima prva tri dana sajma. Ostle članice, sudionice izaslanstva već su prvog dana posjeta sajmu ostvarile mnogo poslovnih kontakata sa stranim partnerima.