Vrijeme održavanja: 28.02.2020.

Objavljeno: 28. 02. 2020. , Ažurirano: 28. 02. 2020.

Na izbornoj sjednici Strukovne grupacije hotelijera HGK – Županijske komore Split, održanoj 28. veljače, za predsjednicu Grupacije u narednome četverogodišnjem razdoblju izabrana je Davina Katija Ljubičić Đirilić, direktorica sektora hotelijerstva u Quatrocompany d.o.o. (splitski objekti Residence Stine te Heritage Hotel Fermai u otvaranju), dok je za njenu zamjenicu izabrana Kristina Rogaljska, menadžerica prodaje splitskoga hotela Radisson Blu.

Strukovna grupacija okuplja članice HGK s područja Splitsko-dalmatinske županije kojima je pretežna djelatnost hotelski i sličan smještaj. Cilj je Grupacije zastupanje, zaštita i promicanje interesa članica te daljnji razvoj i unapređenje djelatnosti hotelijera.

1.jpg
Sudionici sjednice; Izvor: HGK.


A o tome kako turistički djelatnici mogu poboljšati svoje komunikacijske vještine i napredovati u karijeri, nazočni su mogli više saznati iz prezentacije predstavnika tvrtke BHV d.o.o. Naime, budući da su kontinuirano obrazovanje i efikasna komunikacija ključne komponente za napredovanje, predstavljeni su trendovi u obrazovanju te dva ugledna švicarska fakulteta za kadrove u turizmu Les Roches i Glion, rangirana među deset najboljih u svijetu.

Na sjednici se ujedno raspravljalo o planu rada Grupacije u ovoj godini, koji će se najvećim dijelom temeljiti na organizaciji edukacija i okruglih stolova s aktualnim temama važnima za djelatnost te povezivanju i strukovnoj suradnji s relevantnim institucijama.

Poslovna tajnica Grupacije Nataša Bušić iz HGK - ŽK Split članice je upoznala s aktualnostima i važnijim aktivnostima HGK, posebno naglasivši projekt digitalizacije komorskih usluga, Digitalna komora, kojemu je cilj olakšavanje poslovanja članicama te mogućnost brendiranja proizvoda i usluga znakovima kvalitete HGK Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta.