Vrijeme održavanja: 17.01.2020. - 26.01.2020.

Objavljeno: 20. 01. 2020. , Ažurirano: 03. 02. 2020.

Među 50 hrvatskih izlagača koji su se predstavili na 85. sajmu Zeleni tjedan od 17. do 26. siječnja u Berlinu, bilo je i Udruženje Vino Dalmacije koje djeluje u sklopu HGK – Županijske komore Split.

Hrvatska, ovogodišnja zemlja partner sajma, predstavljena je kroz četiri regije koje su prikazale svu raskoš svoje eno i gastronomske ponude, tradicionalni folklor i kulturu, kao i turističke atrakcije te su atraktivan izložbeni prostor i proizvodi izazvali veliku pažnju posjetitelja i poslovnih partnera koji su obilazili sajam.

Regionalno Udruženje Vino Dalmacije, koje okuplja vinarske tvrtke iz četiri dalmatinske županije, predstavljala je tajnica Udruženja i djelatnica ŽK Split Danica Poparić-Majić, a izložbeni prostor obišli su visoki hrvatski i strani dužnosnici.

 

dalmatinska vina u Berlinu.jpg
S lijeva na desno: veleposlanik RH u Berlinu Gordan Bakota, Danica Poparić-Majić iz HGK – ŽK Split i pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Tušek; Izvor: HGK.


U kontaktima koji su tijekom sajma ostvareni s njemačkim posjetiteljima iskazan je njihov veliki interes za autohtone dalmatinske sorte, posebno za crvena vina koja se u turističkoj percepciji vežu uz Mediteran i jadransku obalu.

Održavanje ovogodišnjeg Zelenog tjedna s naglaskom na hrvatsku tradiciju i raznolikost zasigurno će doprinijeti još boljoj turističkoj sezoni i potrošnji u Dalmaciji.