Vrijeme održavanja: 03.09.2021. - 05.09.2021.

Objavljeno: 06. 09. 2021. , Ažurirano: 06. 09. 2021.

Na 28. Jesenskomu međunarodnom bjelovarskom sajmu, koji je održan od 3. do 5. rujna na sajamskome prostoru u Gudovcu kod Bjelovara, sudjelovala su 23 izlagača iz županijskih komora Virovitice, Čakovca, Siska, Rijeke, Požege, Slavonskog Broda, Osijeka, Vukovara, Zagreba i Bjelovara.

Sajam je organiziran u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, tako da su izlagači mogli koristiti isključivo izložbeni prostor na otvorenom, visoku nadstrešnicu, metalne i drvene sajamske štandove te drvene kućice.

Na Jesenskome je sajmu nastupilo 310 izlagača, a članice HGK su po promotivnim cijenama prodavale radnu odjeću i obuću, voćna vina i sokove, kožne jakne, mjerne uređaje, metaloprerađivačke proizvode, traktore, rezervne i potrošne dijelove poljomehanizacije, prikolice i priključke za traktore, suhomesnate proizvode, slastice, čajeve i proizvode biljnog podrijetla, obuću, čarape, kaktuse i dr.

Sajam je službeno otvorio predsjednik hrvatske vlade, premijer Andrej Plenković, a na otvorenju su bili i Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, predstavnik Hrvatskog sabora Miro Totgergeli i direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj te brojni drugi uzvanici i posjetitelji.

Održane su i manje sajamske manifestacije, HOROP – Sajam opreme za hortikulturu i GRO-KO – Sajam građevinske i komunalne opreme, kao i Peti element – Sajam grijanja i obnovljivih izvora energije. U bogatom programu ove sajamske priredbe bilo je kulturno-zabavnih događanja, degustacija domaćih proizvoda i raznovrsne gastronomske ponude.