Vrijeme održavanja: 18.10.2018. - 19.10.2018.


XXII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu


Objavljeno: 11. 10. 2018. , Ažurirano: 12. 10. 2018.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta ove godine 22. put organizira Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, kao jednu od aktivnosti kojom promovira gospodarstvo i poduzetništvo, s ciljem stvaranja poticajnog okruženja za razvoj poduzetništva i obrtništva, kao i gospodarstva u cjelini.

U fokusu ovogodišnjih predavanja i panela bit će digitalizacija – trenutačna situacija u Republici Hrvatskoj i svijetu, ali i vizije budućeg razvoja te domaća i inozemna iskustva.

Manifestacija tradicionalno okuplja poduzetnike, gospodarstvenike, predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave, Vlade Republike Hrvatske, kao i ostalih institucija, agencija i strukovnih udruženja. Upravo zato, izvrsna je prigoda za razmjenu iskustava i dobrih praksi, za raspravu o aktualnim gospodarskim problemima, ali i za isticanje prilika i mogućnosti unaprjeđenja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva kao generatora razvoja nacionalnog gospodarstva.

Savjetovanje će se održati 18. i 19. listopada 2018. u TUI Family Life Bellevue Resortu u Rapcu i okupit će više od 350 sudionika te brojne visoke državne dužnosnike.

U petak, 19. listopada, od 13:20 - 13:50 održat će se panel: Iskustva u digitalizaciji gdje će iskustava HGK predstaviti Sanja Šimić, direktorica Centra za digitalnu transformaciju i strateški razvoj HGK.