Objavljeno: 19. 10. 2018. , Ažurirano: 22. 10. 2018.

Na panelu Regija u pokretu, održanom na 1. Konferenciji foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora u Splitu 17. listopada, potpredsjednik HGK za industriju, energetiku i zaštitu okoliša Tomislav Radoš predstavio je projekt Digitalna komora koji će implementirati sedam e-usluga radi ubrzavanja komunikacije s članicama, uz digitalizaciju izdavanja dokumenata javnih ovlasti, kako bi gospodarstvenici mogli još aktivnije sudjelovati u kreiranju i promjeni zakonodavnog i regulatornog okvira.

Digitalna komora je informacijsko-komunikacijska platforma za e-usluge namijenjena članicama HGK radi povećanja korištenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija u pružanju e-usluga na razini Republike Hrvatske. U sklopu projekta Digitalna komora pokrenut je portal Gospodarska mreža koji na jednom mjestu spaja sve bitne informacije poput makroekonomskih pokazatelja na razini Hrvatske i pojedinih županija, zasebnih pokazatelja za realne stope rasta i inflacije, broja aktivnih poslovnih subjekata, broja zaposlenih, bruto inozemnog duga te tražilice poslovnih subjekata.

 

IMG_0076 800x450.jpg

Potpredsjednik HGK Radoš pozvao je poduzetnike da se besplatno registriraju na portalu na portalu digitalnakomora.hr; Izvor: HGK.

Gospodarstvenici su pozvani da se registriraju na portalu digitalnakomora.hr, a registracija i korištenje podataka s portala potpuno su besplatni. Jednom registracijom dobiva se pristup i ostalim e-uslugama koje se planiraju razviti u okviru projekta do kraja 2019. godine. 

Na panelu Regija u pokretu bilo je govora o mogućnostima i trendovima u regiji na raznim poljima poput financiranja, prometa i turizma. Posebna pozornost dana je digitalizaciji primjenjivoj na gotovo svim područjima djelovanja, kao i prilici i preduvjetu za ujednačavanje razvijenosti regije.