Objavljeno: 19. 10. 2021. , Ažurirano: 19. 10. 2021.


Radionica "Priprema i prijava EU projekata" održana je 14. i 15. listopada i na njoj je sudjelovalo gotovo 50 predstavnika trgovačkih društava. Brojni drugi gospodarstvenici, radi ograničenog kapaciteta dvorane zbog epidemioloških mjera, već su se predbilježili za slijedeću edukaciju na ovu temu.

Radionicu je otvorio v. d. predsjednika HGK – Županijske komore Rijeka, prof. dr. sc. Heri Bezić te je pozvao tvrtke da se i individualno obrate Komori radi pomoći oko pripreme i prijave EU projekata. Predavači na radionici bili su stručnjaci Centra za inovacije i EU projekte HGK.

Polaznici su se upoznali s EU fondovima odnosno fondovima i programima koji su trenutno dostupni Hrvatskoj. Također, upoznali su se s načinom pronalaska odgovarajućeg natječaja, kako čitati natječajnu dokumentaciju, kako razvijati projekt, sa izvorima financiranja i izradom poslovnog plana te kako se prijaviti na projekte.

Potpredsjednik HGK dr. sc. Tomislav Radoš istaknuo je da Hrvatskoj stoji na raspolaganju više od 24 milijarde eura bespovratnih sredstava u novom operativnom razdoblju 2021. – 2027. pa je od velike važnosti da se relevantni natječaji objave, sredstva usmjere i svrsishodno iskoriste.

Heri Bezić, predsjednik HGK ŽK Rijeka, i Domagoj Topić, voditelj Odjela za pripremu i provedbu EU projekata HGK
Izvor: HGK