Objavljeno: 21. 03. 2018. , Ažurirano: 22. 03. 2018.

Vrijeme održavanja: 19.04.2018.


Umrežavanje poduzetnica dunavske regije održat će se 19. travnja, od 9 do 13 sati u zagrebačkom hotelu Esplanade, a nakon toga je, od 13 do 15 sati, predviđena radionica Procesi digitalizacije u malim i srednjim poduzećima (MSP) i njihov utjecaj na strukovno obrazovanje.

Ovo događanje, na kojem će sudjelovati i državna tajnica Ministarstva gospodarstva, rada i stanovanja iz Baden-Württemberga Katrin Schütz te pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta RH Nataša Kulakowski Kramarić prilika je za raspravu, sa ženskoga gledišta, o temama poput poteškoća i prilika u poslovanju unutar dunavske regije, razvoja poslovnih modela, osmišljavanja poslovanja i samog poslovanja u digitalnom okružju, podrške inovacijama i startupovima, pristupanja lancima opskrbe, pristupa financiranju, umrežavanju, edukaciji, mentorstvu te mogućnostima buduće suradnje. 

Na radionici će biti riječi o specifičnosti digitalizacije u sklopu ženskog poduzetništva. Procesi digitalne transformacije u dunavskoj regiji zahtijevaju inovativne poslovne ideje unutar MSP-ova te odgovarajuće osposobljene djelatnike. Tijekom radionice bit će predstavljen inovativni model razvijen unutar projekta Digitrans (projekt se provodi uz potporu Dunavskog transnacionalnog programa) koji može ponuditi učinkovita rješenja za mala i srednja poduzeća u cijeloj dunavskoj regiji. S obzirom na to da će na radionici biti prisutni predstavnici MSP-ova te važnih sudionika iz dunavske regije, posebice iz Baden-Württemberga i Hrvatske, ovo je, također, prilika za uspostavljanje poslovne suradnje. 

Događanja su organizirana u sklopu osmog prioritetnog područja (PP8) Strategije EU za dunavsku regiju (EUSDR) – makroregionalne strategije koju je usvojila Europska unija, a razvijena je u suradnji Europske komisije, država dunavske regije te drugim sudionicima radi rješavanja zajedničkih izazova i poticanja konkurentnosti poduzeća u dunavskoj regiji.

Podršku organizaciji ovih događanja pruža i Centar za industrijski razvoj (CIRAZ) Hrvatske gospodarske komore koji je dio radne skupine Innovation and technology transfer u sklopu PP8. PP8 se provodi u koordinaciji Baden-Württemberga i Republike Hrvatske.Program

Vrijeme Aktivnost
19.04.2018
09:00 - 13:00 Umrežavanje poduzetnica iz dunavske regije
13:00 - 13:10 Uvod u radionicu - Procesi digitalizacije u malim i srednjim poduzećima (MSP) i njihov utjecaj na strukovno obrazovanje
13:10 - 15:00 Brzi tečaj inovacija: Kako proizvodna tvrtka postaje pružatelj digitalnih usluga
Izvor: Pixabay