Objavljeno: 17. 11. 2021. , Ažurirano: 17. 11. 2021.


Infodan poslovnog programa Business Development and Innovation Croatia održan je 16. studenoga, u Opatiji, u organizaciji Innovation Norway u partnerstvu sa Hrvatskom gospodarskom komorom.

Na Infodanu je sudjelovalo 19 gospodarstvenika iz Primorsko-goranske županije. Gospodarstvenicima su predstavljene informacije o natječaju Programa Business Development and Innovation Croatia, postupku, obrascima i pratećim dokumentima prijave za bespovratna sredstva za projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth), koja su glavni fokus programa. Poslovnim programom Business Development and Innovation Croatia, koji se provodi u okviru mehanizma Norveške darovnice za razdoblje 2014. – 2021., alocirano je 22 milijuna eura za projekte s ciljem povećanja stvaranja vrijednosti i održivog rasta u hrvatskom poslovnom sektoru te poticanja i razvijanja dugoročne suradnje hrvatskih i norveških gospodarskih subjekata utemeljene na poslovnom razvoju i inovacijama. Atraktivnost ovog Programa najbolje dokazuje 54 projekta koji su hrvatske tvrtke prijavile u okviru Prvog poziva. Nakon evaluacije projektnih prijava ukupno je financirano 17 projekata od kojih je na sedam projekta ostvarena suradnja s norveškim partnerima. Ono što nam sada slijedi je Drugi poziv s ukupnom alokacijom od 12,9 milijuna eura. 

Poslovni program financira se iz norveške darovnice i dio je financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Norveške darovnice (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014. – 2021.

Infodan programa Business Development and Innovation Croatia u Opatiji
Izvor: HGK