Vrijeme održavanja: 11.11.2021.

Objavljeno: 08. 11. 2021. , Ažurirano: 08. 11. 2021.

Pridružite nam se na validacijskoj radionici Benchmarking inovacijskih politika u makroregijama / morskim bazenima EU, jednom od događanja ovogodišnjeg Tjedna mediteranske obale i makroregija, koja će se održati online u četvrtak, 11. studenoga, od 14 do 16:30

Radionica će predstaviti alat za usporedbu i razmijeniti mišljenja o rezultatima našeg benchmarkinga inovacijskih politika u morskim bazenima EU. Također bismo željeli predstaviti ovaj alat kao podršku kreatorima politika u morskim bazenima i makroregijama EU u formuliranju, provedbi i evaluaciji inovacijskih politika.
Benchmarking je važna komponenta kreiranja politike koja pruža visokokvalitetne uvide, pružajući ne samo informacije o tome tko postiže bolje rezultate, već i o tome koje prakse ili mehanizmi politike dovode do boljih rezultata. Usporedili smo šest morskih bazena EU (Jadransko-jonski, Atlantski, Baltičko more, Crno more, Sjeverno more i Zapadni Mediteran) prema njihovoj strukturi upravljanja inovacijama, instrumentima politike, procesima politike i institucionalnim kapacitetima za provedbu inovacijske politike.

Benchmarking je proveden u okviru projekta Interreg Adrion BLUEAIR kojemu je cilj ojačati institucionalne kapacitete ADRION regije u definiranju zajedničke S3 politike za plavo gospodarstvo i osigurati usklađenost lokalnih inicijativa s EUSAIR-om kroz koordiniran pristup.

Pridružite nam se na radionici prijavom na POVEZNICI.