Jubilarni 20. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održat će se u Sportskoj dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima od 10. do 12. studenoga.

Tijekom tri dana održavanja za posjetitelje sajma pripremljene su radionice, predavanja i okrugli stol te tradicionalno Revija frizura i modna revija.

U organizaciji Inovatorskog društva Marcel Kiepach Križevci i Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora Bjelovar održat će se 1. Dani inovativnih ideja, a isti su organizatori pripremili i cjelodnevnu radionicu 3D printanja, 3D skeniranja, CNC glodanja i laserskog graviranja i rezanja, radionicu izrade kalupa za personalizirane praline i čokolade za čokolateriju Hedona Križevci te radionicu izrade personaliziranih autohtonih suvenira Koprivničko-križevačke županije korištenjem novih tehnologija.

U petak će se u 20 sati na Strossmayerovu trgu u Križevcima održati Martinje po Križevačkim štatutima. U subotu u 11 sati održat će se okrugli stol s temom Strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje u skladu s potrebama gospodarstva na kojem će se predstaviti moguća rješenja ovog velikog problema današnjice.

Obrt Ember će u subotu i nedjelju u 12 sati održati kreativne radionice – decoupage, transferna tehnika, 3D modeliranje. Za poljoprivrednike je u nedjelju u 10 sati organizirano predavanje Mjera 1 Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja i Mjera 2 Savjetodavne službe službe za upravljanje poljoprivrednim gospodarstvom i pomoć poljoprivrednim gospodarstvima, dok će se u 11 sati održati predstavljanje natječaja LAG-ova namijenjenih financiranju projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Sajam će tradicionalno završiti izborom najatraktivnijeg izložbenog prostora, nagradnom igrom Komunalnog poduzeća Križevci i nagradnom igrom sajma, gdje je glavna nagrada Prima kuhinja s kućanskim aparatima.

Sve dane sajma održavat će se prezentacija obrtničkih zanimanja učenika strukovnih škola te izložba malih životinja.

Uključite se i posjetite 20. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije!