Vrijeme održavanja: 08.11.2019. - 10.11.2019.

Objavljeno: 05. 11. 2019. , Ažurirano: 05. 11. 2019.

U Križevcima će se od 8. do 10. studenoga održavati Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije, tradicionalna gospodarska manifestacija u organizaciji Koprivničko-križevačke županije i partnera. Očekuje se nastup velikog broja izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Obrtnici i gospodarstvenici i ove će godine na raspolaganju imati uređen izlagački prostor od 1 700 četvornih metara zatvorenog i 2 500 četvornih metara otvorenog prostora ispred sportske dvorane OŠ Ljudevita Modeca u samom središtu grada. Ovogodišnji je partner Sajma Zagrebačka županija, a tijekom tri dana trajanja manifestacije pruža se sjajna prilika za upoznavanje županijskoga gospodarstva te uvid u mogućnosti ulaganja i razvojne projekte na području Koprivničko-križevačke županije.

Sajam počinje u petak, 8. studenoga, svečanim otvaranjem u 11 sati, a program Sajma uz brojne izlagače koji će predstaviti svoje proizvode i usluge obilježit će i prezentacije obrtničkih zanimanja te brojne kreativne radionice na kojima će zainteresirani moći naučiti sve o tehnikama decoupagea, transfernoj tehnici i 3D modeliranju.

Organizatori nisu zaboravili ni edukacijsku komponentu pa će tako biti organizirana radionica za nezaposlene osobe Želim biti majstor, s naglaskom na važnost cjeloživotnog obrazovanja, a u sklopu Sajma će se održati i panel-rasprava Strukovno obrazovanje – prilike i izazovi. Posjetitelje uz promociju obrtništva i gospodarstva očekuje i bogat popratni program poput izbora najstražarice Križevačke djevojačke straže, Martinje po križevačkim štatutima, promocija autohtonih jela i pića, već tradicionalna revija frizura i modna revija, izbor najatraktivnijega izložbenog prostora te izložba malih životinja.

Posjetiteljima će posebno biti zanimljive nagradne igre, i to nagradna igra Komunalnog poduzeća i nagradna igra Sajma, gdje su pripremljene vrijedne nagrade. Kupnjom ulaznice sudjeluje se u nagradnoj igri, a najsretniji posjetitelj otići će kući s vrijednom kuhinjom opremljenom kućanskim aparatima.

Uz Koprivničko-križevačku županiju u suorganizaciji manifestacije sudjeluju: Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna  razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Detaljan program možete vidjeti u pratećim dokumentima.