Sjednice nautičkih udruženja i zajednica te prvi HGK Dani nautike na sajmu Biograd boat show 2017.

Vrijeme održavanja: 19.10.2017. - 22.10.2017.

Međunarodni devetnaesti sajam nautike Biograd boat show 2017. koji se održao od 19. do 22. listopada, ove je godine obilježio događaj Prvi HGK Dani nautike, a okupio je stručnjake ministarstava, Hrvatske turističke zajednice te turističkih i pomorskih sveučilišta. U dvodnevnom programu HGK je u suradnji s organizatorom sajma, hotelskom kućom Ilirija d. d. iz Biograda priredila predavanja stručnjaka o održivosti, pravnoj regulativi i rezultatima ovogodišnje sezone nautičkog turizma te o njegovim mogućim smjerovima daljnjeg razvoja.

Ministar turizma Gari Cappelli, Josip Zaher, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore, Kristjan Staničić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, te državna tajnica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Maja Markovčić Kostelac na panel-raspravi prvoga dana sajma razmatrali su uspjehe i izazove oko Strategije razvoja nautičkog turizma 2009. – 2019. Cilj je panela bio zajedno sa sudionicima i predstavnicima zakonodavstva potaknuti strategiju razvoja nautičkog turizma u novom smjeru.
panelisti BBS 2017.jpg


Bila je to prigoda i za neposredan razgovor s predsjednicima udruženja i zajednica nautičkog turizma koje djeluju u HGK i uvažavanje njihovih prijedloga za poboljšanje položaja tvrtki njihovih članica. „U Hrvatskoj gospodarskoj komori djeluje organizirano šest udruženja i zajednica izravno povezanih s nautičkim turizmom: udruženja marina, čartera, turističkih brodara, ronilačkog turizma, male brodogradnje i proizvođača brodske opreme. Komori je cilj da HGK Dani nautike i Biograd boat show budu središnje mjesto nautičkog turizma za donošenje smjernica za budućnost i rasprava o aktualnostima u tom sektoru“, istaknuo je u svom obraćanju prisutnima na raspravi potpredsjednik HGK Zaher.
otvaranje BBS 2017.jpg

Sektor za turizam HGK u suradnji sa županijskim komorama Šibenika, Splita i Zadra provedbom kongresnog programa i sjednica svojih udruženja i zajednica te predstavljanjem na info-štandu nastavio je dugogodišnju suradnju s biogradskim sajmom, koju je započela zadarska Komora prije više od desetljeća.

B2B razgovori BBS 2017.jpg

BBS 2017.jpg

 

Kontakti

  • Maša Jurin Viši stručni suradnik Tel: +385 23 643 194 Email: mjurin@hgk.hr