Vrijeme održavanja: 24.11.2016.

Objavljeno: 08. 11. 2016. , Ažurirano: 28. 11. 2016.

Županijska komora Sisak, u suradnji s Hrvatskom komorom poreznih savjetnika, održala je 24. studenoga seminar Računovodstveni i porezni postupci – priprema za završni račun i PDV u poslovanju s tuzemstvom, na kojem je sudjelovalo 70 predstavnika tvrtki s područja Sisačko-moslavačke županije.

Seminar su održali ovlašteni porezni savjetnici Ivan Čevizović, Diana Antičić i Ilija Braovac.

U prvom dijelu seminara govorilo se o računovodstvenim i poreznim postupcima pripreme za završni račun, što uključuje obavljanje popisa, analitičko kontrolne postupke te ostale aktualnosti u vezi sa završnim računom. Prisutne su obavijestili i o Pravilniku o strukturi i sadržaju godišnjih financijskih izvještaja te o izmijenjenim standardima financijskog izvještavanja. 

Drugi dio radionice bio je namijenjen PDV-u u tuzemstvu te su Diana Antičić i Ilija Braovac objasnili načela obračuna PDV-a u tuzemstvu prema obračunatoj i naplaćenoj realizaciji, s izuzecima i posebnostima u vezi s tim.

U završnom su dijelu predavači odgovarali na brojna pitanja sudionika.

Cilj je olakšavanje poslovanja tvrtkama i omogućavanja lakšeg razumijevanja poreznih propisa putem izravne komunikacije s ovlaštenim poreznim savjetnicima. Seminar je bio besplatan za članice HGK.