Besplatna online HACCP radionica o sigurnosti hrane, 8. lipnja


Objavljeno: 28. 05. 2021. , Ažurirano: 28. 05. 2021.


Odjel za obrazovanje Hrvatske gospodarske komore organizira besplatnu online HACCP radionicu, kao dio Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom koja će se održati u utorak, 8. lipnjau 10 sati.

Na radionici će sudionicima biti predstavljeni propisani uvjeti u području sigurnosti hrane i objašnjene obveze subjekata u poslovanju s hranom. U praktičnom će dijelu sudionici biti upoznati s načinima udovoljavanja propisanim uvjetima te s primjerima iz prakse radi izrade ili kontrole usklađenosti vlastitih sustava upravljanja sigurnošću hrane temeljenih na HACCP načelima.

HACCP radionica je besplatna, a namijenjena je svim subjektima u poslovanju s hranom, voditeljima i članovima HACCP tima koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane kao propisanu obvezu povezanu s odredbama Zakona o hrani te svima zainteresiranima koji na bilo koji način sudjeluju u provedbi toga zakonodavnog okvira u proizvodnji, preradi ili distribuciji hrane u prehrambenom lancu.

Predavači na HACCP radionici su Zrinka Dugonjić Odak i Vlatka Tomašić.

 Vlatka Tomašić.jpg

Vlatka Tomašić; Izvor: HGK

Zrinka Dugonjić Odak.jpg

Zrinka Dugonjić Odak; Izvor: HGK

Hrvatska gospodarska komora svim će sudionicima radionice poslati elektroničku potvrdu o sudjelovanju. 

Prijava sudjelovanja je obavezna putem prijavnog obrasca u nastavku teksta, a najkasnije do ponedjeljka, 7. lipnja, u 14 sati. 

Broj polaznika je ograničen. Kad se prijavljujete, u prijavnoj formi postavite pitanje kako bi se predavači mogli bolje pripremiti da vam odgovore. Nakon što se prijavite, pravovremeno ćemo vam poslati podatke za povezivanje na radionicu.

Molimo vas da nam javite ako odustanete od sudjelovanja na radionici nakon što ste se već prijavili kako bismo oslobodili prostor za one koji žele sudjelovati, a ne uspiju se prijaviti.

HACCP (čita se "hasap") engleska je kratica za Hazard Analysis and Critical Control Point. Definiraju ga kao proces analize opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka koji obuhvaća niz preventivnih postupaka s krajnim ciljem – osiguravanjem zdravstveno ispravne hrane. Najjednostavnije se može reći da je HACCP zapravo sustav samokontrole, ali i sustav kvalitete kojim osiguravamo neškodljivost hrane. Sustav postoji od 1959. godine kada su ga kreirali radi stvaranja sigurne hrane za NASA-ine astronaute.

Program

Vrijeme Aktivnost
08.06.2021
09:45 - 10:00 Registracija sudionika
10:00 - 10:10 Pozdravni govor
10:10 - 11:30 Propisani okvir i preduvjeti
11:30 - 12:00 Pauza
12:00 - 13:30 Uspostava sustava sigurnosti hrane temeljenog na HACCP načelima
13:30 - 14:00 Pitanja i odgovori