HACCP radionice u ŽK Rijeka


Objavljeno: 01. 07. 2020. , Ažurirano: 02. 07. 2020.


Hrvatska gospodarska komora kao dio Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom organizira dvije jednodnevne HACCP edukacije, koje će se održati 9. i 10. srpnja, od 10 do 16 sati u HGK – ŽK Rijeka, na adresi Bulevar oslobođenja 23.

HACCP edukacija je besplatna, a namijenjena je svim subjektima u poslovanju s hranom, voditeljima i članovima HACCP tima koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane kao obvezu prema Zakonu o hrani te svim zainteresiranima koji na bilo koji način sudjeluju u provedbi toga zakonskog okvira u proizvodnji, preradi ili distribuciji u prehrambenom lancu.

Sudionicima će biti predstavljeni zakonski uvjeti u području sigurnosti hrane i objašnjene obveze subjekata u poslovanju s hranom. U praktičnom će dijelu sudionici biti upoznati s načinima udovoljavanja zakonskim uvjetima te primjerima iz prakse kako bi mogli izraditi ili kontrolirati usklađenost vlastitih sustava upravljanja sigurnošću hrane temeljenih na HACCP načelima.

U skladu s preporukama Stožera civilne zaštite RH radi prevencije zaraze koronavirusom, broj polaznika edukacija po danu ograničen je na maksimalno 15. Prijave će se primati do popunjenja kapaciteta.

Prijaviti se možete prijavnim obrascem za pojedinu radionicu, zaključno do utorka, 7. srpnja 2020. godine:

HACCP (čita se "hasap") engleska je kratica za Hazard Analysis and Critical Control Point. Definiraju ga kao proces analize opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka koji obuhvaća niz preventivnih postupaka s krajnim ciljem – osiguravanjem zdravstveno ispravne hrane. Najjednostavnije se može reći da je HACCP zapravo sustav samokontrole, ali i sustav kvalitete kojim osiguravamo neškodljivost hrane. Sustav postoji od 1959. godine kada su ga kreirali radi stvaranja sigurne hrane za NASA-ine astronaute.