Poslovni skup hrvatskih i austrijskih drvoprerađivača održan u ŽK Koprivnica

Vrijeme održavanja: 01.12.2016.   /   Rok prijave: 28.11.2016.

ŽK Koprivnica održala je međunarodnu konferenciju Tehnologije za industriju drva i namještaja, poslovne prilike i EU poticaji te poslovni skup hrvatskih i austrijskih drvoprerađivača u četvrtak, 1. prosinca.

Skup je, u ime domaćina Županijske komore Koprivnica, pozdravio njen predsjednik Mirko Habijanec, predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije pri HGK Ivić Pašalić, direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Sonja Holocher-Ertl i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. "Drvno-prerađivačka industrija danas čini 3,52% BDP-a Hrvatske, prosječna neto plaća u sektoru je 3,6 tisuća kuna, a u strukturi izvoza dominiraju poluproizvodi. To je industrija koja može stvarati visoke prihode, proizvode visoke vrijednosti. Prosječan godišnji prihod po zaposlenom u drvnome sektoru u RH je 50 tisuća eura, u EU je to dvostruko više, 100 tisuća. Drvno-prerađivačka industrija jest industrija velikih mogućnosti i velikih rizika", rekao je uvodno predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije Ivić Pašalić. Igor Bobek iz Sektora za međunarodne odnose i EU HGK predstavio je EU poticaje za nabavu strojeva za drvno-prerađivačku industriju i industriju namještaja, s naglaskom na otvorenim natječajima i natječajima u najavi. Član Izvršnog odbora Udruženja drvno-prerađivačke industrije i član Uprave tvrtke Prima Commerce Renato Radić predstavio je Strategiju razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja 2016. - 2020. godine, koju je izradilo Udruženje drvno-prerađivačke industrije, s osnovnim smjernicama razvoja te industrije i željenim ciljevima u drvnom sektoru, a to su konkurentna drvno-prerađivačka industrija i prosječna neto plaća od pet tisuća kuna. Na kraju konferencije austrijski su poduzetnici razgovarali s hrvatskima, u čemu je sudjelovalo više od pedeset sudionika.

Uz ŽK Koprivnica, organizator i domaćin bili su Austrijski ured za vanjsku trgovinu, Udruženje drvno-prerađivačke industrije pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Panonski drvni centar kompetencija te drvni klaster VIRIDIS.

Kontakti

  • Suzana Operman Viši stručni suradnik Tel: +385 48 674 563 Email: soperman@hgk.hr