Uspješno održan deseti Međunarodni božićni sajam u Otočcu

Foto klub Otočac / Goran Sekula
Potpredsjednica HGK Mirjana Čagalj na otvorenju 10. Međunarodnog božićnog sajma
Vrijeme održavanja: 17.12.2016. - 18.12.2016.
Deseti Međunarodni božićni sajam, u okviru događanja Advent u Otočcu, održao se 17. i 18. prosinca u sportskoj dvorani Srednje škole Otočac.

Predstavljali su se izlagači iz Hrvatske, a od ukupno 68 izlagača, 15 ih je bilo iz BiH. Tijekom dva dana sajma, stvarali su se novi poslovi, prijateljske veze,

"Deset godina uspješnog održavanja ove manifestacije potvrda su organizatorima da se u ovo blagdansko doba isplati promicati proizvode hrvatskih proizvođača. I ovaj Međunarodni božićni sajam sjajna je prilika za promociju vlastite proizvodnje, ali i proizvođačima, tvrtkama i institucijama za razmjenu iskustava i ideja, kako bi zajedničim djelovanjem otklonili prepreke na putu gospodarskog razvoja. Svima skupa želim mnogo uspjeha u radu te koristim ovu priliku da vam od srca zaželim sretan Božić i uspješnu novu godinu", kazala je potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj, pozdravljajući uzvanike i goste svečanog otvorenja.

Nihad Šušnjar, generalni sekretar Privredne komore Unsko-sankoga kantona, kazao je da mu je osobito zadovoljstvo dovesti privrednike, obrtnike, predstavnike javnog sektora Unsko-sanskoga kantona, odnosno BiH, na Božićni sajam, a osobito ga raduje dugogodišnja uspješna suradnja sa ŽK Otočac jer su obrtnici i gospodarstvenici iz Ličko-senjske županije redoviti izlagači na njihovu Međunarodnomu ekološkom sajmu Ekobis, koji se održava svake godine u rujnu.

"Ovo je deseti, možemo reći jubilarni, adventski sajam, a iz godine u godinu sve je bolji i kvaliteta je sve očitija, što potvrđuju i ovogodišnja nova iznenađenja na sajmu", kazao je zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković, službeno otvarajući sajam.

Županijska komora Otočac ispitala je zadovoljstvo izlagača. Prema rezultatima ankete među izlagačima, njihova je prosječna ocjena zadovoljstva sajmom 4,1 (od 5 mogućih). Angažman Hrvatske gospodarske komore dobio je prosječnu ocjenu 4,8, no ocjena zadovoljstva posjećenošću sajma je nešto niža – 2,9. Čak 98 posto izlagača je kazalo da bi opet došlo na Božićni sajam u Otočcu. Istim postotkom je ocijenjena i HGK u vezi s potporom i organizacijom ovog sajma. Dapače, mnogo se izlagača izjasnilo da bi voljelo sudjelovati ne samo na ovom sajmu, već na svima drugim sajmovima koje će HGK organizirati, a prikupljeno je i mnogo dobrih prijedloga za njegovo poboljšanje. S postojećim se partnerima sastalo 60% izlagača, a njih 48% ostvarilo je nove poslovne kontakte.

Organizator sajma je Turistička zajednica Grada Otočca, uz supokroviteljstvo Županijske komore Otočac, a partner ovogodišnjeg sajma je Privredna komora Unsko-sanskoga kantona BiH.

Kontakti

  • Irena Banić Viši stručni suradnik Tel: +385 53 773 307 Email: ibanic@hgk.hr
  • Frana Lokas-Mudrovčić Viši stručni suradnik Tel: +385 53 773 307 Email: flokas@hgk.hr