Vrijedna priznanja proizvođačima iz Ličko-senjske županije za kvalitetu proizvoda

ŽK Otočac
Visoka priznanja za kvalitetu prehrambenih proizvoda
Vrijeme održavanja: 13.05.2017. - 19.05.2017.   /   Rok prijave: 15.04.2017.
ŽK Otočac u sklopu Projekta promocije proizvoda i proizvođača Ličko-senjske županije dala je podršku ocjenjivanju kvalitete proizvoda koje organizira Direkcija Novosadskog sajma uoči 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, koji se održava od 13. do 19. svibnja.

Budući da Ličko-senjska županija nema puno velikih proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, podrška Komore, u smislu sufinanciranja ocjenjivanja kvalitete jednog proizvoda po proizvođaču, usmjerena je tvrtkama i malim proizvođačima iz Ličko-senjske županije koji su kontinuirano sudjelovali u akciji Kupujmo hrvatsko i u projektu Vrijedne ruke Hrvatske gospodarske komore, kao i na izložbama i sajmovima realiziranim u organizaciji županijskih komora. Cilj je pristupiti malim proizvođačima kao potencijalnim gospodarskim subjektima koji će širiti svoju proizvodnju, osnažiti ih te pomoći da proizvodi malih proizvođača postanu prepoznatljivi na tržištu, a da u doglednoj budućnosti neki od proizvoda postanu i ponosni nositelji oznake Hrvatske kvalitete.

Ličko-senjski proizvođači osvojili su ukupno pet medalja i time pokazali da imamo visokokvalitetne proizvode koji ravnopravno mogu stati uz bok konkurenciji i izvan nacionalnih okvira.

Veliku zlatnu medalju u kategoriji Proizvodi na bazi žita i brašna dobila je tvrtka Tušak d. o. o. iz Gospića za proizvod Speci Softy.

Zlatnom se medaljom u kategoriji Meso i proizvodi od mesa okitio Jadri trade d. o. o. iz Otočca zahvaljujući svojoj Ličkoj pečenici.

Rakije Jabukovača i Borovica donijele su OPG-u Vlainiću iz Perušića dva srebra u kategoriji Jaka alkoholna pića u zanatskom tipu proizvodnje, dok je srebrnu medalju za Dobar dizajn osvojila linija pčelinjih proizvoda Ličko kolo, autora dizajna Vedrana Matića iz Visign kreativnog studija u Zagrebu za proizvođača OPG Furlan iz Korenice.

Kontakti

  • Irena Banić Viši stručni suradnik Tel: +385 53 773 307 Email: ibanic@hgk.hr

Organizatori

Županijska komora Otočac sufinancijer troškova ocjenjivanja kvalitete Tel.: +385 53 771 001; +385 53 773 307 Fax: +385 53 771 130 E-mail: hgkot@hgk.hr