Vrijeme održavanja: 03.10.2018.

Objavljeno: 10. 09. 2018. , Ažurirano: 08. 10. 2018.

Izložba 6. Salon inovacija Bjelovar 2018., u organizaciji HGK – ŽK Bjelovar i uz podršku suorganizatora Sektora za industriju HGK te Udruge inovatora Hrvatske, održana je 3. listopada u velikoj dvorani Hotela Central u Bjelovaru. Uz pokrovitelje Bjelovarsko-bilogorsku Županiju, Grad Bjelovar i Zagrebačku banku medijski pokrovitelji bili su Radio Terezija, tjedne novine Bjelovarski list i Bjelovarac te internetski portal Bjelovarac.hr. Posjetitelji su mogli razgledati 23 inovacije na izložbenim prostorima 19 izlagača te pratiti predavanje.

Izložbu inovacija otvorio je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, a nazočni su bili i zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Ivan Bračić, tajnica UIH Silvana Svilar, predsjednik ŽK Bjelovar Jakov Ćorić i mnogobrojni uzvanici.

Predavanje Učinkovito upravljanje javnom rasvjetom održao je Bojan Fišer iz pakračke tvrtke Detas d. o. o.

Šesti Salon inovacija Bjelovar 2018. bio je otvorenog tipa za sve posjetitelje, a osim građana Bjelovara i Županije, uz pratnju nastavnika i profesora posjetili su ga učenici osnovnih, srednjih i visokih škola.

Inovatorima čije su se inovacije osobito istaknule na ovoj manifestaciji, prema ocjeni tročlane stručne komisije, dodijeljene su nagrade. Prvu je nagradu dobila inovacija koja omogućava zaštitu električnih uređaja od udara groma autora Bože Davidovića iz Bjelovara. Drugu nagradu dobio je Lazo Starčević za inovativnu havajsku gitaru s tri vrata, a treću Slobodan Časl iz tvrtke Andrea Zaštita d. o. o. za osobni bluetooth uređaj ugrađen u ušni čepić koji štiti korisnika od buke.

Nagradu namijenjenu mladim inovatorima dobili su učenici Srednje tehničke škole u Bjelovaru pod vodstvom mentora Ljudevita Sakala za malog robota sa šest nogu upravljanog aplikacijom instaliranom na mobitelu.

Ostali su izlagači inovatori dobili priznanja za sudjelovanje.