Vrijeme održavanja: 21.10.2020. - 25.10.2020.

Objavljeno: 20. 10. 2020. , Ažurirano: 20. 10. 2020.

Hrvatska gospodarska komora pokrovitelj je sajma koji se održava od 21. do 25. listopada u Marini Kornati u Biogradu na Moru, u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d.

Biograd Boat Show je među tek nekoliko nautičkih sajmova na svijetu koji će se održati unatoč globalnoj pandemiji, čime je zadržan kontinuitet, posebno zbog značaja nautičke industrije kao našeg najkonkurentnijeg i najkvalitetnijeg vida turističke ponude.

Prijavilo se više od 200 ugovorenih izlagača, broj izloženih plovila približava se prošlogodišnjem rekordnom broju, a Biograd B2B platforma za poslovno umrežavanje nautičkog sektora ove godine nautičkim tvrtkama nudi sudjelovanje na daljinu te zakazivanje sastanaka s biogradskim B2B članovima putem Zoom video razgovora.

Drugu godinu za redom održat će se i Croatia Charter Expo, 22. i 23. listopada, također uz partnerstvo Hrvatske gospodarske komore. Croatia Charter Expo održava se u hali B u zapadnoj Marini Kornati. Čarter tvrtkama je omogućeno da, osim u hali B u zapadnoj Marini Kornati,  svoje usluge predstave na vlastitim plovilima i to na gatu 14. Čarterske tvrtke koje su se prijavile za izlaganje na ovogodišnjem Croatia Charter Expou imaju flotu s više od 1600 jahti. Čarter agenti (brokeri) koji neće moći fizički prisustvovati, mogu se registrirati kao virtualni posjetitelji i za minimalnu naknadu dogovarati video sastanke s izlagačima u Biogradu, putem B2B platforme.

Posebna pažnja tijekom održavanja sajma posvećena je poštivanju svih propisanih epidemioloških mjera, počevši od sustavne kontrole broja posjetitelja, mjerenja tjelesne temperature, dezinfekcije ruku, evidencije podataka o kontaktima, a također će se prilikom ulaska svim posjetiteljima osigurati jednokratna zaštitna maska. Iako se veći dio sajma održava na otvorenome, radi lakšeg održavanja propisane fizičke distance bit će označeni smjerovi kretanja kroz sajam te ulazi i izlazi.

Biograd Boat Show u prethodnu se dvadeset i jednu godinu isprofilirao kao vrhunska nautička manifestacija i najveći sajam plovila u Srednjoj Europi, a u nacionalnim okvirima, uz potporu Hrvatske gospodarske komore, sajam se promovira i kao kongres nautičke industrije i nautičkog turizma u Hrvatskoj na kojemu se okupljaju svi njegovi ključni segmenti. Stoga će sajam pokazati novitete, ali i zasigurno ubrzati i olakšati B2B umrežavanje za pripremu poslovne 2021. godine.

Program 4. HGK Dana nautike dostupan je u pratećim dokumentima na ovoj stranici.