Izvor: Shutterstock

31. Hrvatski arbitražni dani


Objavljeno: 30. 10. 2023. , Ažurirano: 30. 11. 2023.


Stalno arbitržano sudište pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (SAS HGK) najavljuje međunarodno savjetovanje 31. Hrvatski arbitražni dani koje će se održati 7. i 8. prosinca 2023. u zgradi Hrvatske gospodarske komore.

Hrvatski arbitražni dani jedno su od najuglednijih međunarodnih savjetovanja u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi u području međunarodne trgovačke arbitraže i sigurno je jedno od arbitražnih savjetovanja s najduljom tradicijom ne samo u Europi, nego i na svjetskoj razini.

Tema ovogodišnjeg savjetovanja od izuzetne je važnosti za sve arbitražne praktičare i vjerojatno jedna od tema iz arbitraže u vezi s kojom postoje najveće podjele, a to je “Izvođenje dokaza u arbitraži”. Sudjelovanje arbitara, odvjetnika, vještaka, profesora, svih s velikim međunarodnim iskustvom, iz više od deset različitih jurisdikcija, okupljenih u pet panela, omogućit će cjelovit poredbeni međujurisdikcijski prikaz ove izazovne teme. Prvi panel o “Izabranim pitanjima” pripremit će pozornicu za sljedeća četiri panela, “Dokazivanje ispravama”, “Svjedoci”, “Vještaci” i “Raspravna ročišta” koji će ne samo osnovna, već i ona najaktualnija, koja se postavljaju u postupku izvođenja dokaza.

Pozvani govornik, George A. Bermann, profesor na Columbia University, School of law, New York, jedan od nauglednijih arbitara i autoriteta na svjetskoj razini, dat će poseban, međukulturalni, pogled na izvođenje dokaza.

Konferencija je namijenjena poduzetnicima, odvjetnicima, pravnicima u gospodarstvu i arbitrima koji su zainteresirani za i/ili uključeni u domaću i međunarodnu arbitražu u državama Srednje i Jugoistočne Europe, ali i šire, i koji žele steći dodatno znanje o ključnim pitanjima normativnog okvira, cjelokupnog postupka izvođenja dokaza i dobiti pregled relevatne prakse. Samo savjetovanje prilika je za mikro, male i srednje poduzetnike da saznaju više o tome kako mogu povećati pravnu zaštitu svojeg poslovanja putem arbitraže.

Organizaciju savjetovanja podržava Hrvatska gospodarska komora (HGK).

Program možete pronaći u pratećim dokumentima.

Pozivamo vas stoga da nam se pridružite na 31. Hrvatskim arbitražnim danima, savjetovanju izuzetne kvalitete, koje prelazi i uklanja granice, i da iskusite njegovu jedinstvenu atmosferu.

Kotizacija iznosi: 300 EUR-a + PDV

Prijaviti se možete putem poveznice na Digitalnoj komori OVDJE ili putem online prijavnice OVDJE.

Ukoliko niste registrirani na Digitalnu komoru, možete se registrirati OVDJE. Upute za registraciju na Digitalnu komoru možete pronaći OVDJE.