Vrijeme održavanja: 09.02.2019. - 10.02.2019.

Objavljeno: 12. 12. 2018. , Ažurirano: 11. 02. 2019.

U skladu s planom poslovanja HGK i planom promocije gospodarstva u RH, ŽK Bjelovar zadužena je za koordinaciju nastupa članica HGK na 15. Međunarodnom pčelarskom sajmu i 6. Izložbi vina i vinogradarske opreme, koji će se održati 9. i 10. veljače 2019. godine na sajamskom prostoru u Gudovcu kod Bjelovara.

Na najvećem pčelarskom sajmu u regiji očekuje se nastup više od stotine izlagača te dolazak više tisuća posjetitelja iz Republike Hrvatske i okolnih država. Na prethodnim pčelarskim sajmovima bilježimo nastup izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH, Mađarske, Finske, Francuske, Austrije, Ukrajine, Italije, Češke, Poljske i Grčke. Uz tradicionalni Pčelarski sajam, održat će se i 6. Izložba vina i vinogradarske opreme koja će svojim sadržajima ponovno obogatiti ''najslađu'' sajamsku manifestaciju.

Pčelarski će sajam tradicionalno biti izložbeno-prodajnog karaktera, a uz izložbu i prodaju meda, pčelinjih proizvoda, pčelarske opreme i strojeva, održat će se i prezentacije novih tehnologija, stručna predavanja, edukacije za pčelare i drugo.

Ovogodišnji Sajam nudi izlagačima više od 5000 četvornih metara zatvorenoga grijanog izložbenog prostora, besplatan parking za izlagače i posjetitelje te povoljnije cijene ulaznica za grupne posjete. Od ostalih događanja izdvajamo prezentacije inovacija u pčelarstvu, amatersko natjecanje u pripremi medenjaka, kulinarski show, ocjenjivanje najljepše uređenih izložbenih prostora na Sajmu te u sklopu Izložbe vina – degustacije vina i bogati glazbeni program.

Opširnije o Sajmu možete pronaći na internetskoj stranici Bjelovarskog sajma.