Četrnaesti Pčelarski dani u Vinkovcima

Vrijeme održavanja: 17.03.2017. - 18.03.2017.
Četrnaesti Pčelarski dani u Vinkovcima održat će se 17. i 18. ožujka u dvorani Barun Trenk u Vinkovcima, na adresi H. D. Genschera 22d.

Pčelarski savez Vukovarsko-srijemske županije, u suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom, organizira već četrnaesti izložbeno-prodajni sajam i pčelarski simpozij međunarodnoga karaktera na prostoru Vukovarsko-srijemske županije, odnosno u Vinkovcima. Cilj je informirati sve građane i pčelare o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima te o tehnološkim unaprjeđenjima koja zahtijeva moderno pčelarstvo na prostoru Europe. U okviru sajma sudjeluje mnogo izlagača iz Hrvatske i zemalja okruženja, uz iznimno mnogo posjetitelja. Na sajmu se prodaje pčelarska oprema i pčelinji proizvodi po najpovoljnijim cijenama. Poseban program namijenjen je  djeci osnovnih škola i vrtića.

U sklopu manifestacije, pored izložbeno-prodajnih aktivnosti održavaju se i znanstveno-stručna predavanja s aktualnim temama iz područja pčelarstva, koja su vrlo bitna za njegovo unaprjeđenje. Ovogodišnje su teme: Genetski modificirani organizmi i pčele, Selekcija matica kao odgovor na klimatske promjene i Izazovi tehnologije pčelarenja na klimatske promjene. U sklopu Pčelarskih dana organizira se Pčelarski bal, s izborom Pčelarske kraljice Hrvatske.

Kontakti

  • Jugoslav Holik Viši stručni suradnik Tel: +385 32 441 155 Email: jholik@hgk.hr

Organizatori

Pčelarski savez Vukovarsko-Srijemske županije E-mail: pcelarivsz@gmail.com