14. Međunarodni pčelarski sajam i 5. izložba vina i vinogradarske opreme

Vrijeme održavanja: 10.02.2018. - 11.02.2018.

Dvije su sajamske manifestacije Bjelovarskog sajma d. o. o., 14. Međunarodni pčelarski sajam i 5. izložba vina i vinogradarske opreme, održane 10. i 11. veljače na sajamskom prostoru u Gudovcu kod Bjelovara.

Na izložbenom prostoru HGK izlagale su tvrtke i obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Splitsko-dalmatinske, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Osječke, Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, ukupno dvadeset izlagača koji su ujedno prodavali svoje proizvode uz sajamske popuste za posjetitelje: med i proizvode od meda, opremu za proizvodnju i pakiranje meda, poljoprivredne proizvode, voćno vino, začine, čajeve, čarape, anatomske kožne papuče, rukotvorine od drva i pruća, umjetničke slike te razne ručne alate, zaštitnu radnu odjeću i obuću za pčelare.

Sajam je otvorio Tugomir Majdak, državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede, uz nazočnost brojnih predstavnika gospodarstva, lokalne samouprave, društveno-političkog života te izlagača i posjetitelja sajma.

Na najvećem je pčelarskom sajmu u Republici Hrvatskoj i izložbi vina ove godine sudjelovalo 140 izlagača, a posjetilo ga je oko deset tisuća posjetitelja iz Republike Hrvatske i okolnih država. Na izložbi vina i vinogradarske opreme je među 43 izlagača sudjelovao i jedan izlagač s voćnim vinom od maline. Od stranih su izlagača na izložbi vina i vinogradarske opreme izlagali vinari iz Mađarske i BiH.

U vrijeme održavanja sajma održavale su se edukacije za pčelare koje su provodili Hrvatski pčelarski savez i Hrvatsko apiterapijsko društvo, a sajam je bio obogaćen kulturno-umjetničkim programom uz brojne prezentacije pčelarske i vinarske opreme te degustacijama domaćih gastronomskih delicija, vina i voćnih sokova.

Kontakti

  • Županijska komora Bjelovar Tel: +385 43 274 060 Email: hgkbj@hgk.hr
  • Miljenko Juratovac Viši stručni referent Tel: +385 43 274 063 Email: mjuratovac@hgk.hr