ŽK Split u posjetu tvrtki Era-commerce d.o.o.


Objavljeno: 04. 02. 2019. , Ažurirano: 04. 02. 2019.


Predstavnici Županijske komore Split posjetili su u četvrtak, 31. siječnja, tvrtku Era-commerce d.o.o. u Makarskoj te su predstavili aktivnosti i usluge koje HGK pruža svojim članicama s naglaskom na Digitalnu komoru – Gospodarsku mrežu.

Tvrtka Era-commerce d.o.o. obiteljsko je poduzeće osnovano 1993. godine. Od samo jednog zaposlenika i rada s grubim građevinskim materijalom, postupno su rasli i razvili se u uspješnu i stabilnu tvrtku koja zapošljava više od 230 radnika te bilježi konstantni rast asortimana i prodajnih prostora tijekom godina. Tvrtka se bavi trgovinom asortimana potrebnog za izgradnju, adaptaciju i uređenje stambenih objekata.

Osnivač i vlasnik tvrtke Ante Bebić pokazao je prodajni centar u Makarskoj te istaknuo da Era-commerce d.o.o. danas posluje u pet modernih prodajnih centara koji su usklađeni prema najvišim europskim standardima u Makarskoj, Opuzenu, Šibeniku, Sinju i Velikoj Gorici. Većina poslovanja obavlja se putem maloprodaje što omogućuje izravno praćenje trendova, dok putem veleprodaje poslovnim subjektima omogućuje najkraće rokove isporuka, najbolje cijene te pouzdanog partnera. 

Kao jedan od većih problema s kojima se susreće u svakodnevnom poslovanju, Bebić ističe veliku i neučinkovitu državnu administraciju, osobito u protočnosti informacija, visoke troškove osnovnog poslovanja, ali i različitu brzinu dobivanja usluga u različitim dijelovima RH. Naglašava potrebu provedbi strukturnih reformi koje bi svakako utjecale i na učinkovitost državne administracije i zdravije poslovno okruženje za potencijalne strane investitore u RH.

Hrvatsku gospodarsku komoru vidi isključivo kao matičnu kuću, odnosno servis gospodarstvenicima koji im treba omogućiti brže i lakše poslovanje na domaćem i inozemnom tržištu. Pozdravlja projekt Digitalna komora te smatra da će biti od pomoći u procesima planiranja, organiziranja poslovanja i procjene poslovnih partnera.