13. međunarodni festival kulinarstva Biser mora


Objavljeno: 20. 03. 2018. , Ažurirano: 20. 03. 2018.


U Supetru će se od 21. do 23. ožujka, u organizaciji udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), održati 13. međunarodni kulinarski festival Biser mora. HGK – Županijska komora Split jedan je od suorganizatora manifestacije.

Cilj je ovog projekta isticanje važnosti gastronomije za turizam, promoviranje različitih kuhinja zemalja sudionica, razmjena iskustava, a srednjoškolcima iz turističkih i ugostiteljskih škola ujedno prilika da uče od najboljih.

Na natjecanjima će u nizu kategorija ovogodišnji Biser mora okupiti 300-tinjak profesionalnih kuhara te natjecatelja iz 25 školskih timova iz 19 zemalja (Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Francuska, Hrvatska, Indija, Italija, Japan, Mađarska, Makedonija, Malta, Slovačka, Slovenija, Srbija, Turska, Ukrajina).

Biser mora natjecanje 2017.JPG

Osim natjecanja profesionalnih kuhara i turističko-ugostiteljskih škola, manifestacija uključuje okrugle stolove, edukacije i radionice, kilinarske prezentacije, degustacije, predstavljanje nacionalnih kuhinja pojedinih zemalja sudionica te tvrtki povezanih s kulinarstvom i ugostiteljstvom, gastronomske ture i predstavljanje turističkih atrakcija otoka Brača.

Ovom manifestacijom, na kojoj je dosad sudjelovalo više od 1000 kuhara iz 30 zemalja, već se tradicionalno obilježava početak turističke sezone u Supetru i na Braču.

Prvog dana manifestacije održat će se i okrugli stol Gastronomija kao nematerijalna baština u funkciji turizma, na kojem će sudjelovati i koordinatorica za turizam, trgovinu i financije ŽK Split Nataša Bušić.

Program manifestacije nalazi se ovdje.