Održan 11. Međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu

HGK
Ministar poljoprivrede otvara 11. Međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu
Vrijeme održavanja: 04.11.2016. - 05.11.2016.

U dvorani Osnovne škole Donji Kraljevec ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorio je 11. Međunarodni voćarski sajam 4. i 5. studenoga. Naglasio je da je sektor voćarstva pretrpio goleme štete koje je u potpunosti nemoguće sanirati, ali da će onima koji se bave voćarstvom kao primarnom djelatnošću pomoći da nastave s poslovanjem u sljedećoj godini.

U okviru sajma, na prvo međunarodno ocjenjivanje voćnih vina pristiglo  je 18 uzoraka iz šest županija, a dodijeljene su četiri zlatne diplome, 11 srebrnih i jedna brončana. Ocjenjivači su izrazili zadovoljstvo kvalitetom pristiglih vina.

Na sajmu je održan i niz stručnih predavanja o novim tehnologijama, uzgoju, skladištenju i preradi te o novim načinima distribucije, marketingu i drugim aktualnim temama u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu, Hrvatskim centrom za poljoprivredu, hranu i selo te Savjetodavnom službom.

Središnja tema sajma bio je okrugli stol Krah hrvatskog voćarstva! Prilika za novi početak? koji je pobudio velik interes poljoprivrednih proizvođača/voćara. Sajam je organizirala Općina Donji Kraljevec i Centar dr. Rudolfa Steinera, pokrovitelji su mu bili Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Hrvatska gospodarska komora, Grad Zagreb, Međimurska županija i Life Class terme Sveti Martin.

Sajam je bio izložbeno-prodajnoga karaktera. Uz razgledavanje sajma posjetitelji su mogli pratiti zanimljive radionice pripreme zdrave i uravnotežene prehrane.

Kontakti

  • Dijana Krnjak direktorica Tel: +385 40 630 051 Email: dkrnjak@hgk.hr