Vlasnik hrvatske tvrtke DOK-ING dobio nagradu za životno djelo

ŽK Dubrovnik
Vrijeme održavanja: 04.05.2017.

Na desetoj dodjeli European Business Awards[1], prvi put održanoj u Hrvatskoj, u Dubrovniku, 4. svibnja, nagradu za životnog djelo dobio je Vjekoslav Majetić, osnivač i vlasnik uspješne, inovativne hrvatske tvrtke DOK-ING.

''Počašćen sam. Ovo je veliko priznanje za sav uložen trud i rad koji smo ulagali u naše proizvode i u spašavanje ljudskih života. Dirnut sam što sam odabran za ovakvo priznanje i u ovakvoj konkurenciji'' - rekao je Majetić.

"Izuzetno smo ponosni da smo nakon 10 godina nagrada uspjeli dovesti dodjelu nagradu u Hrvatsku, u naš Dubrovnik. Smatramo da je ovo izuzetno važna promocija hrvatskog gospodarstva i turizma te pokazatelj uspješnog europskog društva koje je spremno na suradnju, povezivanje i nove poslovne prilike" kazao je, direktor RSM-a Hrvatska Branko Tomašković, koji je uz britanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Andrewa Dalgleisha uručio nagradu za životno djelo.

Na svečanoj dodjeli u Hotelu Libertas Rixos, u Dubrovniku, sudjelovale su 132 najbolje europske tvrtke iz 34 europske zemlje te se s pravom može reći da je nagrada EBA-a "Oscar" u europskom poslovnom svijetu.

Cjelokupni ciklus ocjenjivanja za sezonu 2016./2017. započeo je prije godinu dana s oko 33.000 prijava europskih tvrtki uključujući i one iz Hrvatske, prijeđen je dug put i oštra konkurencija, da bi se u Dubrovniku dodijelila nagrada najboljima u jedanaest kategorija. Član međunarodnog ocjenjivačkog žirija je i potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Želimir Kramarić.

U konkurenciji sa svojim europskim kolegama bile su tvrtke AD Plastik d. d. u kategoriji Najbolja tvrtka uvoznik i izvoznik, CROZ d. o. o. u kategoriji Najbolja tvrtka s prihodima do 25 milijuna eura, Pet-Prom d. o. o. u kategoriji Najbolja tvrtka po odabiru predsjednika stručnog žirija, Specijalna bolnica Sv. Katarina u kategoriji Najbolja tvrtka u odnosima s potrošačima te u kategoriji Najbolja tvrtka po ocjeni javnosti.

U kategoriji najbolji izvoznik, tvrtci Alion Vegetables & Fruit Co Ltd s Cipra nagradu je uručila direktorica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša Hrvatske gospodarske komore, Marija Šćulac Domac. U kategoriji Najbolji poslodavac godine nagradu je uručio savjetnik predsjednice za zdravstvo Tomislav Madžar, dok je u kategoriji „Najbolja tvrtka u odnosima s potrošačima“ nagradu je dodijelio državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

Dodjelu nagrada u Hrvatskoj je podržala tvrtka RSM Hrvatska, Hrvatska gospodarska komora, Dubrovačko-neretvanska županija te Turistička zajednica grada Dubrovnika koji su osigurali da se Hrvatska i Dubrovnik predstave u najboljem svjetlu.

[1] EBA od 2007. godine kroz nekoliko kategorija nagrađuje izvrsnost i dobru poslovnu praksu u svim industrijama i tvrtkama različitih veličina u privatnom i javnom sektoru. Nametnula se kao vjerojatno i najvažnija nagrada ove vrste