Vrijeme održavanja: 03.09.2021.

Objavljeno: 03. 09. 2021. , Ažurirano: 03. 09. 2021.

Gospodarsko vijeće Županijske komore Požega održalo je 3. rujna, u proširenom sastavu, svoju 10. sjednicu. Teme sastanka su bile problem radne snage te izazovi nakon vremenskih nepogoda koje su pogodile požeški kraj.

Na početku sjednice predsjednik ŽK Požega Luka Balenović predstavio je pokazatelje gospodarstva Požeško-slavonske županije. Istaknuo je kako je koronakriza utjecala na gospodarstvo najviše smanjenjem broja radnika, dok su ostali pokazatelji blago rasli ili su zadržani na razinama iz 2019.

Zbog velikog problema s pronalaskom radne snage, na sjednicu je pozvana agencija Humble Hunters koja se bavi posredovanjem pri zapošljvanju. Osnivač Sandy Protić predstavio je gospodarstvenicima mogućnosti i izazove prilikom zapošljavanja ili ustupanja radne snage iz Filipina, Indonezije, Nepala te drugih zemalja. 

U nastavku sjednice, kao gost se okupljenima obratio gradonačelnik Požege Željko Glavić te je kroz diskusiju obrađena problematika i izazovi nakon prirodne nepogode koja je uzrokovala velike materijalne štete i probleme mnogim poduzetnicima u Požegi i okolici. Također je iskorištena prilika te se okupljenima, putem video linka, obratila direktorica tvrtke Culmena d.o.o. te im najavila skoro predstavljanje projekta ''100 pametnih tvornica'' koje će se održati u ŽK Požega 14. rujna.