ŽK Pula: Počeo Festival čokolade i prigodnih darova


Objavljeno: 02. 12. 2016. , Ažurirano: 05. 12. 2016.


"Tu je i čokoladni fondue koji se izvrsno sljubljuje s istarskim ovčjim sirom", kazala je Dragica Lukin, jedna od najpoznatijih hrvatskih slastičarki i izlgačica na festivalu koji traje do 4. prosinca

U hotelu Pula 2. prosinca započelo je prvo izdanje trodnevnog Festivala čokolade i prigodnih darova, čiji je cilj predstavljanje domaćih proizvođača slastica, predstavljanje novih trendova u industriji čokolade te prezentacija čokoladnoga umijeća i gastronomije.

"Ovo je naš prvi festival ovakve vrste i ove ćemo godine krenuti vrlo skromno, ali dogodine će izdanje festivala biti mnogo veće. Ovdje je s nama Dragica Lukin, prema mojemu mišljenju najveća stručnjakinja za slastice u Hrvatskoj, koja nam je pripremila nekoliko čokoladnih degustacija. Uz to, imamo izlagače koji nude čokolade, džemove, prigodne poklone i prirodne sokove. Nakon ovog sajma pripremamo i sajam istarskih vina i slavonskih specijaliteta koji će se u hotelu Pula održavati od 15. do 18. prosinca. Ovim sajmom nastojat ćemo spojiti zelenu i plavu Hrvatsku. To je nova ponuda koju želimo ponuditi građanima i gostima hotela. Također, našim proizvođačima želimo omogućiti prostor u kojemu će moći pokazati i ponuditi svoje proizvode. Na sajam istarskih vina i slavonskih poslastica već je dolazak potvrdilo dvadesetak izlagača. Time ovom blagdanskom periodu namjeravamo dati i jedan autohtoni štih", kazao je Elvis Drandić, jedan od organizatora festivala.

Jedna od izlagačica na Festivalu čokolade i prigodnih darova jest i Dragica Lukin, predsjednica Saveza slastičara Hrvatske.

"Za blagdanske i novogodišnje praznike čokolada je itekako aktualna i mi smo se potrudili da pripremimo čokoladnu tortu isključivo od svojih namirnica pa jednostavno možemo reći da je riječ o pravoj istarskoj čokoladnoj torti. Također, tu je čokoladni fondue koji se izvrsno sljubljuje s istarskim ovčjim sirom", kazala je Dragica Lukin, jedna od najpoznatijih hrvatskih slastičarki, koja je, podsjetimo, na prošlogodišnjem izdanju izložbe hrane i pića Histria, koju organizira Županijska komora Pula, predstavila svoj projekt Zlatna kroštula, čiji je cilj afirmacija autohtonoga istarskog kolača.